Ню Йорк. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева

...
Ню Йорк. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева
Коментари Харесай

Министрите на външните работи от ЕС изслушаха в Ню Йорк специалните пратеници на ООН за Либия и Сирия

Ню Йорк. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева взе участие в Ню Йорк в среща на първите дипломати от Европейския съюз, на която изслушаха специфичните пратеници на Организация на обединените нации за Либия и Сирия. Това оповестиха от държавната осведомителна работа . Захариева е част от българската делегация за Общото заседание на Организация на обединените нации, водена от премиера Бойко Борисов.
Гасан Саламе, специфичен делегат на Организация на обединените нации за Либия, във видеоконферентна връзка от Триполи осведоми министрите за несигурната конюнктура в страната след въоръжените набези в либийската столица, в нарушаване на съглашението за преустановяване на огъня, подписано от 18 групировки на 4 септември.
Необходими са ограничения за спиране на финансирането на тези обединения, които са по-добре оборудвани от държавните сили на реда. Три са главните източници на такова финансиране: незаконен експорт на субсидирано гориво, спекулации с разликата сред пазарния и формалния курс на либийската валута и надзор върху главните предприятия и инфраструктурни обекти. В момента в Либия по разнообразни данни има към 700000 емигранти, с изключение на 30-те хиляди в лагерите за бежанци. При обикновено действие на либийската държавност и стопанска система, това число дава отговор на потребностите от работна ръка в страната.
Според Стафан де Мистура, специфичен делегат на Организация на обединените нации за Сирия, в провинция Идлиб са ситуирани към 10000 терористи, само че и близо три милиона почтени жители, които разчитат на протекция от интернационалната общественост. Идният месец октомври ще е основен интервал на тестване както за бъдещето на Идлиб, по този начин и за основаването на така наречен конституционна комисия, която да одобри разпоредбите за политически преход.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР