Ню Йорк. Решението на руския президент Владимир Путин да намали

...
Ню Йорк. Решението на руския президент Владимир Путин да намали
Коментари Харесай

The Wall Street Journal: Путин удари по най-болното място на европейските лидери

Ню Йорк. Решението на съветския президент Владимир Путин да понижи потоците на природен газ към Европа през тази седмица удря по най-болното място на европейските водачи: електоралният им рейтинг, написа The Wall Street Journal .

„ В огромните стопански системи на Европа изборите ще се проведат към идната зима, когато неналичието на съветски газ в домовете и бизнесите на Европа ще се усети най-остро. Германия, която е доста подвластна от доставките на съветски газ, ще стартира своите изборни тествания през октомври с районни избори в провинция Долна Саксония: Италия, различен главен вносител на съветски газ, е изправена пред национални избори в средата на идната година “, се отбелязва в публикацията. Изданието показва, че първи ще се сблъска с гласоподавателите френският държавен глава Еманюел Макрон, чиято партия излиза в битка за болшинство в Народното събрание още тази неделя.

Според създателите това ще бъде най-тежкото тестване за водачите на европейските страни. Ще им бъде извънредно мъчно да реализират мечтаните резултати на фона на недоволството на хората от внезапното нарастване на цената на силата.

В публикацията се отбелязва, че европейските държавни управления са принудени да усилят разноските, с цел да смекчат удара върху потребителите. Така френският президент Еманюел Макрон утвърди отпущането на 28 милиарда евро за ограничение на цените на газа и даване на отстъпки за бензина.

След началото на съветската военна интервенция в Украйна, Западът ускори санкционния напън върху Москва. В тази връзка бяха замразени съветски валутни запаси за към 300 милиарда $, а в Европа започнаха действия за понижаване и еволюционен отвод от съветските енергийни запаси. Нарушаването на веригите за доставки обаче докара до стопански проблеми в Европейски Съюз и Съединени американски щати, основно внезапно нарастване на цените на храните и бензина.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР