Ню Йорк. ООН призова Израел и Палестина да отстъпят зад

...
Ню Йорк. ООН призова Израел и Палестина да отстъпят зад
Коментари Харесай

ООН: Израел и Палестина са близо до нова война

Ню Йорк. Организация на обединените нации прикани Израел и Палестина да „ правят отстъпка зад линията “ на вероятния боен спор поради конфликтите в Ивицата Газа, предава Организация на обединените нации.
Специалният дипломат на Организация на обединените нации по близкоизточното урегулиране Николай Младенов по време на особено съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации прикани и двете страни да способстват за „ деескалацията “ на спора в Ивицата Газа.
Според Младенов спорът може да сложи кръст на разрешаването на близкоизточния спор и да прерасне в „ нова война “ сред Израел и Палестина.
„ Трябва да се направи всичко допустимо, с цел да се предотврати нова война “, прикани пратеникът на Организация на обединените нации.
Младенов също по този начин означи, че „ израелско-палестинският спор остава непрекъснат източник на О2 за терористи и радикали “ и „ барутно буре “ за целия Близък изток.
Според Организация на обединените нации жертви на конфликтите сред протестиращите палестинци и военните на Израел на границата на Ивицата Газа от 30 март са станали минимум 35 души, стотици палестинци са ранени.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР