Ню Йорк. Директорът на Главната дирекция Национална полиция“ (ГДНП) главен

...
Ню Йорк. Директорът на Главната дирекция Национална полиция“ (ГДНП) главен
Коментари Харесай

Директорът на ГДНП главен комисар Христо Терзийски е на работно посещение в Ню Йорк

Ню Йорк. Директорът на Главната дирекция „ Национална полиция “ (ГДНП) основен комисар Христо Терзийски е на работно посещаване в Съединени американски щати, осъществено по покана на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Главен комисар Терзийски ще вземе присъединяване във Втората среща на високо равнище на началниците на национални полицейски служби на страните членки на Организация на обединените нации (UNCOPS II).В рамките на визитата са планувани и срещи на българската делегация с ръководителите на разнообразни правоохранителни структури в щата Ню Йорк.
На 18 юни основен комисар Терзийски посети Инициативата за сигурност на Долен Манхатън и се срещна с нововъведенията в работата на Системата за наблюдаване на територията (Domain Awareness System). Тези звена имат за цел да улеснят наблюдението в града, като включват употребата на огромен брой камери, устройства за различаване на регистрационните номера на коли, камери за следене придвижването на пакети и обекти, напълно автоматизирани мобилни барикади и детектори за радиация. Чрез системата за наблюдаване могат да се разпознават формата и размера на всевъзможни " подозрителни " пакети и да се проследят хора в границите на секунди. По време на среща с ръководителя на контратерористичното бюро на Системата за наблюдаване на територията Роберт Сиринано,директорът на ГДНП разиска нововъведните технологии за наблюдаване в Ню Йорк, както и действителните благоприятни условия за тяхното използване и потребление в построения в България център за видеонаблюдение.
Главен комисар Христо Терзийски се срещна и с организацията на работата на Първо полицейско ръководство в Манхатън, което е едно от най-натоварените. То обслужва регион, който обгръща една квадратна миля. В зоната му на отговорност са Световният търговски център, Сохо, Трибека и Уол Стрийт.
Бе регистрирано, че полицията на Ню Йорк е дълготраен интернационален сътрудник на българските полицейски служби. На базата на подписания „ Меморандум за съгласие и съдействие в предотвратяването и битката с трансграничната престъпност “, двустранното взаимоотношението е на доста високо равнище. По време на серията от работни срещи бяха контрактувани бъдещи взаимни начинания, които действително да покачат оперативния продан на информация сред Главна Дирекция „ Национална Полиция “ и полицията на Ню Йорк.
По късно същия ден основен комисар Христо Терзийски организира работна среща и със специфичен сътрудник Анхел Мелендез, началник на офиса по следствие на Департамента за вътрешна сигурност (Homeland security investigations – HSI) в гр. Ню Йорк. От американска страна присъединяване в срещата взеха и отрасловите ръководители по линия на „ Разследване на киберпрестъпления “, специфичен сътрудник Рики Пател и „ Защита на интелектуална благосъстоятелност и търговски марки “, специфичен сътрудник Лео Диандреа. HIS е част от службата за Имиграционна и митническа сигурност (ICE), към Департамента за вътрешна сигурност (DHS) на Съединени американски щати. Това е най-голямата проверяваща конструкция към Департамента за вътрешна сигурност. Разполага с годишен бюджет от над 2 милиарда щ.д, като в нея работят 9 хиляди чиновници, от които 6 хиляди са специфични сътрудници, разпределени в 26 регионални офиса и 185 районни звена на територията на Съединени американски щати. Дирекцията също по този начин има 62 задгранични представителства в 46 страни. Обхватът на законови пълномощия на службата е доста необятен, като ползва разнороден набор от федерални закони.
Директорът на ГДНП посети и офиса на ФБР в гр. Ню Йорк. Съвместно с ръководещия звеното специфичен сътрудник Браян Парман, ръководителя по линия на битка с тероризма, специфичен сътрудник Чарлз Бергер и специфичен сътрудник Матю Тине бяха разисквани новите трендове в битката с така наречен „ домакински принудителен екстремизъм “, радикализацията на обществото, противодействието на разнообразни типове терористични закани, както и модели за реакция при терористично нахлуване. Представителите на ФБР Ню Йорк споделиха опит по водени от тях следствия за терористичните офанзиви в щата Ню Йорк през последните няколко години, срещнаха българските посетители с най-новите способи и тактики на следствия, свързани с откриването и противодействието против така наречен „ самотни вълци “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР