Ню Мексико. Учени в Мексико са разработили нова предпазна маска

...
Ню Мексико. Учени в Мексико са разработили нова предпазна маска
Коментари Харесай

Fox News: Учени направиха маска за нос за посещения в ресторанти

Ню Мексико. Учени в Мексико са създали нова защитна маска против ковид, предопределена за приложимост в заведения за хранене, оповестява Fox News .

Маските за нос – които се носят под цялостна маска с сходни каишки зад ушите - бяха показани в демонстрационно видео, където мъж и жена сядат на обяд, оповестява Ройтерс.

Researchers in Mexico have made a nose-only Covid mask, which they say reduces the risk of infection of coronavirus during eating and talking.
— CBS News (@CBSNews)

Във видеото двойката смъква естествените си маски, с цел да разкрие оборудването си единствено за нос, преди да се отпусне на маса навън.

Някои наблюдаващи приветстваха концепцията в „ Туитър “, заявявайки, че това ще „ понижи предаването “, до момента в който други се подиграват с шантавия й тип.

„ Едва ли е ново откритие, клоуните ги носят от години “, разяснява един консуматор, дружно със фотография на яркочервен нос на смешник.

Човешките кафези, които дават на хората подушване, са основна входна точка за ковид, което прави покритията на носа значими, съгласно университета „ Джонс Хопкинс “. Но Световната здравна организация предлага на хората да носят маски, покриващи носа, устата и брадичката, с цел да се предпазят най-добре от вируса.

А Центровете за надзор и профилактика на болесттите на Съединени американски щати настояват, че по-широко покриващите маски са по-добри от елементарните. Миналия месец изследване на CDC сподели, че носенето на две маски може доста да понижи разпространяването на ковид.

В Съединени американски щати към 30 милиона души са се заразили с вируса и 544 000 души са умряли от него, демонстрират данните на университета „ Джонс Хопкинс “.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР