Ню Делхи. В рамките на срещата на министрите на отбраната

...
Ню Делхи. В рамките на срещата на министрите на отбраната
Коментари Харесай

„Коммерсантъ“: Индия и Русия подписаха договор за производство на над 600 хиляди автомата „Калашников“

Ню Делхи. В рамките на срещата на министрите на защитата на Русия и Индия в Делхи страните подписаха контракт за взаимно произвеждане на повече от 600 хиляди автомата АК-203. Оръжията ще се създават в цех в индийския град Корва, заяви съветският тръст " Калашников ". Сумата на договорката не се оповестява, само че съгласно Нindustan Times тя може да възлезе на повече от 677 милиона $, написа съветският вестник “Коммерсантъ “ .

Ръководителят на Федералната работа за военно-техническо съдействие на Руската федерация (ФСВТС) Дмитрий Шугаев сподели, че страните възнамеряват да изнасят продуктите на взаимното дружество BrahMos за трети страни, а също по този начин разискват доставката на други оръжия.

„ Впоследствие ще бъде реализирана 100% локализация на производството в Индия, което е невиждано и изцяло удовлетворява курса „ Made in India “, прокламиран от индийското управление “, оповестиха от концерна „ Калашников “.

Както сподели ръководителят на ФСВТС Дмитрий Шугаев в ефира на телевизионния канал „ Россия 24 “, измежду взаимните планове за защита, обсъждани от Русия и Индия, са още:

-увеличение на лицензионното произвеждане на изтребители Су-30МКИ с 50 единици;
-износ на продуктите на взаимното дружество BrahMos, което е профилирано в създаването на ракети за разнообразни цели, за трети страни;
-подписване на контракт за доставка и лицензионно произвеждане на портативни зенитно-ракетни комплекси „ Игла-С “.
Според думите му портфолиото от поръчки за доставка на военна техника и оръжия за Индия в този момент надвишава 14 милиарда $.

На 6 декември съветска делегация, водена от президента Владимир Путин с присъединяване на, министрите на външните работи и на защитата Сергей Лавров и Сергей Шойгу, и асистент на президента Юрий Ушаков дойде в Делхи, с цел да се срещне с индийското управление. За Путин това е второто пътешестване в чужбина по време на пандемията - последният път, когато той напусна Русия беше преди половин година, за среща на върха с американския президент Джо Байдън в Женева.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР