Ню Делхи. Руският президент и индийският премиер разговаряха в Ню

...
Ню Делхи. Руският президент и индийският премиер разговаряха в Ню
Коментари Харесай

„Российская газета“: Путин и Моди обсъдиха сътрудничеството в енергетиката и Космоса

Ню Делхи. Руският президент и индийският министър председател разговаряха в Ню Делхи. Лидерите разискаха съдействието в енергетиката, Космоса, военната сфера, както и интернационалните въпроси, измежду които обстановката в Афганистан, написа “Российская газета “

„ Ние преглеждаме Индия като велика страна с другарски народ и с прелестна история на нашите връзки “, сподели Владимир Путин. „ Отношенията сред нашите страни се развиват, ориентирани са към бъдещето “, продължи съветският президент и означи растежа на стокооборота – за девет месеца към този момент с над 38 %. Миналата година имаше спад от над 17 %.

" Ние в действителност си сътрудничим, работим в доста значими перспективни области. Това се отнася до енергетиката, високите технологии, в това число Космоса. И съм сигурен, че стратегиите, за които говорихме, ще бъдат изпълнени, в това число образованието на индийски космонавт ", сподели съветският водач.

" Несъмнено сме загрижени за всичко, обвързвано с тероризма и битката с него. Точно както с опиатите и с проведената престъпност. В това отношение, несъмнено, не можем да не сме загрижени за обстановката в Афганистан и по какъв начин се развива тя, " сподели Путин.

Отношенията не престават да се развиват на интернационалната сцена, където позициите на двете страни по доста въпроси съответстват, в това число във военната сфера. " Ние работим във военно-техническата област и по метод, по който не работим с нито един от нашите сътрудници, което значи, че взаимно се занимаваме с създаването на високотехнологични военни артикули и произвеждане, в това число в Индия ", означи съветският президент

„ Провеждаме взаимни военни учения както на територията на Индия, по този начин и на територията на Русия “, съобщи президентът. „ Възнамеряваме да продължим да работим в тази посока “, сподели той. „ Нашето отбранително съдействие се ускорява посредством взаимно развиване на производството в границите на програмата Made in India, а съдействието в региона на Космоса също се уголемява “, отговори Моди.

" Въпреки сложността на пандемията, няма смяна в темпа на развиване на връзките сред Индия и Русия. Нашето изключително привилегировано партньорство продължава да пораства ", сподели индийският министър председател. А фактът, че съветският президент направи второто си задгранично посещаване тази година в Индия, приказва доста, сподели той.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР