Нямаме възможност да пътуваме, трябва да седим вкъщи, а така

...
Нямаме възможност да пътуваме, трябва да седим вкъщи, а така
Коментари Харесай

От хола - директно в дивата природа

Нямаме опция да пътуваме, би трябвало да седим у дома, а по този начин сме зажаднели за малко природа. Особено когато пролетта е такава, каквато би трябвало да бъде - слънчева, прелестно топла и ухаеща на цъфнали дървета.

За страдание, ситуацията сега е - щом ние не можем да отидем в природата, природата ще пристигна при нас. И благодарим за това знамение, наречено интернет, с което можем да се пренесем във всяко кътче от нашата планета, без да ставаме от бюрото.

Сайтът Explore ни предлага на едно място стотици предавания онлайн от камери , намиращи се както в зоопаркове и приюти за животни, по този начин и на разнообразни места измежду дивата природа по цялото земно кълбо.
 Снимка 473549

Само с един клик на мишката се пренасяме в африканската пустиня, на дъното на Атлантическия океан, в гнездото на някой орел или пък в кошара, цялостна с овце. Намираме го като страховит метод да се разсеем от работните отговорности или да разнообразим скучното всекидневие в самоизолация.

Зоопаркът в Сан Диего да вземем за пример, разполага с 10 камери, които предават онлайн 24 часа в денонощието. Благодарение на тях можем да се срещнем от близко с забавните му жители, измежду които има бабуини, панди, коали, жирафи, африкански пингвини, полярни мечки и какво ли още не.
 Снимка 473547

Аквариумът на залива Монтерей също е затворен за гости, само че надникваме зад вратите му с помощта на конфигурираните на доста места камери. Те улавят живота на пингвините, акулите, морските видри и останалите забавни жители.

Ако си падаме по сафаритата, Паркът на слоновете Тембе ще ни придвижи виртуално в Южна Африка, с цел да следим по какъв начин си живеят големите животни.
 Коронавирусът, пандемията от COVID-19 и по какъв начин промени света
Светът спря поради ковид

Нищо не е както преди

За почитателите на подводния свят и завършения също има много занимания. Като камерите на Orca Live, които ни придвижват под морското ниво, с цел да чуем и забележим по какъв начин си тече подводният живот, написа IFLScience.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР