Нямаме притеснения, че нашите избиратели няма да разберат усилията ни

...
Нямаме притеснения, че нашите избиратели няма да разберат усилията ни
Коментари Харесай

Христо Иванов: ДБ не може да прави компромиси на ГЕРБ, БСП все повече приближава ”Възраждане”

" Нямаме терзания, че нашите гласоподаватели няма да схванат напъните ни да решим казуса на България. Не сме се изгубили за 30 години, няма да се загубим и за 30 напред ", добави Иванов.

 

По думите му с " Продължаваме промяната " се пробват да отговорят на въпроса какво ще се промени на идващите избори, с цел да не бъдат те още едно издание на същите избори.

" Важно е жителите да видят, че в едната част на политическото пространство има обединения, които могат да намират допирни точки макар разликите. В този интервал има възходяща фрагментация и отнякъде би трябвало да тръгне противоположната наклонност. Искаме да въведем това нещо като нов политически факт ", уточни Иванов.

Лидерът на " Да, България " добави, че ГЕРБ постоянно се разказва като евроатлантическа групировка, само че когато стане дума за същинско придвижване в евроатлантическа посока, действителността е друга.

" По този метод стои въпросът с правосъдната промяна. ГЕРБ настояват, че желаят да я създадат, само че вършат всичко допустимо да я провалят. Винаги се намират оправдания от тяхна страна да не се случи това нещо. Заявките са едно, когато се стигне до дейности - става друго ".

Иванов даде за образец и отхвърли на ГЕРБ да одобри препоръчана от служебното държавно управление и утвърдена от Еврокомисията корекция в Застрахователния кодекс, с което се слага под сериозен риск влизането на България в Еврозоната през 2024 година По думите му, този протест на ГЕРБ в последните дни на Народното събрание, в който се включиха още Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, " Възраждане " и " Български напредък ", обслужва ползите на застрахователния необут Алексей Петров и проблематична негова процедура в българското обезпечаване.

Иванов добави, че всеки предстоящ диалог сред " Демократична България " и други политически сили ще бъде въз основата на съответни дейности и дарба на съответните партии да ги доведат до резултат.

" Разговорът ще бъде за съответни цели. Интересуват ни съответните пътища към бъдещето. Ще беседваме за тях ".

Добави, че " Демократична България " не може да направи взаимни отстъпки с задачите си във връзка с разговора с ГЕРБ.

Христо Иванов е смутен, че Българска социалистическа партия все по-плътно се доближава към " Възраждане " като позиции и дефинира това като проблем за българската политическа конструкция.

" Българска социалистическа партия се трансформира в неприятно копие на " Възраждане ", сподели той. Наскоро същото мнение изрази отстраненият от Българска социалистическа партия Явор Божанков.

По тематиката за Северна Македония той съобщи, че липсва цялостна политика от страна на институциите, която да оказва дозирани степени на напън върху управляващите в Северна Македония за избрани дейности и да се ангажира с положителни послания на територията на страната.

" Инструментариумът го има, само че не се употребява. България продължава да държи пръста си върху спусъка на въпроса - дали Македония ще договаря, или не. Докато не бъде изменена конституцията на Северна Македония, действителни договаряния няма да има... Имаме повече благоприятни условия за въздействие, просто Министерството на външните работи би трябвало да стартира да ги ползва на по-широка база - градивно, доброжелателно, само че твърдо по отношение на управляващите в Северна Мкакедония, с цел да може обществото да разбере, че не може да искаш да си член на европейското семейство и с европейския народ, който е най-близо до теб, да си в непрекъсната омраза ", сподели още Иванов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР