Нямаме политически гръб, ние сме изключително чиста компания, която се

...
Нямаме политически гръб, ние сме изключително чиста компания, която се
Коментари Харесай

Инерком: Нямаме политически гръб

Нямаме политически тил, ние сме извънредно чиста компания, която се занимава с чиста сила, декларират в изявление за уеб страницата " Гласове " Милена Стоева, ръководител на Съвета на шефовете на " Инерком България " ЕАД, и Веселин Захариев от " Мейн Кепитал ", които са финансов съветник по договорката за закупуването на българските активи на ЧЕЗ.

" Ние започнахме работа по тази договорка преди година с ясното схващане, че тя е единствено бизнес. Трябва да призная, че всичко, което се случва откакто ни оповестиха за покупател, извънредно ни учуди. Имам поради политическата офанзива, която ескалира в последните дни. Ние постоянно сме гледали на тази договорка единствено от комерсиална и бизнес позиция ", сподели Милена Стоева.

" За интернационалните банки e доста значимо когато вършат така наречен KYC (know your client) - изследването на клиента, с който работят, незабавно да схванат дали той е PEP - политически обвързана персона. Ако това е по този начин, за тези банки незабавно светва огромна алена лампа и им демонстрира, че това е договорка, в която надали могат да вземат участие, тъй като има риск от политически и медиен напън, които да накърнят репутацията им. Всички световни и интернационалните банки се пазят да се намесват в покупко-продажби, които имат политически привкус ", изяснява Веселин Захариев.

По думите му през последната седмица екипът на " Инерком " се е занимавал единствено с това да успокоява интернационалните банки и да ги твърди, че политическото напрежение, което породи не е във връзка с същината на бизнеса на " Инерком " и самата договорка, а е на напълно друга повърхност, която ни употребява единствено като мотив.

" Ние сме извънредно чиста компания, която се занимава с чиста сила. Ние имаме чист и явен бизнес, който е доста елементарно проследим. " Инерком " е група от сдружения, които създават слънчева сила, осъществят планове за повишение на енергийната успеваемост, правят строителство, включително и на енергийна инфраструктура. Това са главните действия. Във всяка от последните пет години приходите на групата се усилва с 50 %. За последните пет години нарастването е с над 300 %. Това е новаторска и доста динамична компания. Целта ни е да има огромно развиване ", изяснява Веселин Захариев.

" Ако наблюдавате развиването от 22 февруари досега, това развиване напълно приказва, че зад нас няма политически тил и не сме свързани политически с никой ", безапелационна е Милена Стоева.

" Ако имахме някакъв политически тил, най-вероятно щеше да ни се постели червен килим и ние просто да минем и да срежем лентата ", прибавя Веселин Захариев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР