Нямаме отговор от Газпром“. Ще осигурим достатъчно природен газ, че

...
Нямаме отговор от Газпром“. Ще осигурим достатъчно природен газ, че
Коментари Харесай

Деница Златева: Очакваме цената на газа за октомври да е под 240 лева

Нямаме отговор от „ Газпром “. Ще осигурим задоволително природен газ, че в случай че нямаме съветски газ да не изпадаме в дефицит. Ще осигурим повече от нужното. Това съобщи в студиото на „ Тази заран “ по bTV изпълнителният шеф на „ Булгаргаз “ Деница Златева.

Припомняме, че в края на август стана ясно, че служебното държавно управление възобновява договарянията с “Газпром ” по настоящия ни контракт, който изтича в края на годината.

„ Вчера обявихме стартирането на четири търга (б.р. за доставка на полутечен газ) – два краткосрочни за ноември и декември, един средносрочен, с който ще покрием цялата 2023 година и един извънредно стратегически 10-годишен търг, в осъществяване на решението на служебното държавно управление за увеличение на потенциала на бъдещия терминал в Александруполис “, съобщи Златева.

По думите ѝ предходният метод да се пускат търгове месец за месец е сложило „ Булгаргаз “ в обстановка да обезпечава количества и за тази година.

„ Има интерес към търговете. Търгът за ноември би трябвало да завърши на 4 октомври, търгът за декември на 18 октомври, годишният на 4 ноември. Очакваме цената на газа за октомври да бъде под 240 лева “, сподели изпълнителният шеф на „ Булгаргаз “.

„ Булгаргаз “ към момента има настоящ контракт с „ Газпром “ до края на 2022 година, ние, като изрядна страна по контракта, продължаваме да го изпълняваме. Пращаме всеки ден поръчки за контрактуваните дневни количества, получаваме потвърждения, че нула количества ще бъдат доставени. Предприели сме дейности да получим остатъчното количество природен газ по контракта, само че за нас е извънредно значимо да осигурим сигурни и надеждни доставки “, сподели тя.

 

" Топлофикация София " дължат 410 млн. лв.. на " Булгаргаз ".

Сключено е тристранно съглашение сред нас, Топлофикация и фонда за сигурност. Проблемът с Топлофикация е продължителен. Не можем да си позволим " Булгарга " з да изпадне в неплатежоспособност. Ще има отопление тази зима. Ако нямаме съветски газ, които е част от микса, то ние ще обезпечен задоволително различен. Интерконекторът с Гърция ще проработи. Цената която подадохме към КЕВР е със 104 лв. по- ниска като той проработи. Водим договаряния с азерската страна за още газ ", сподели Златева.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР