Нямам самочувствие на човек, който няма визия, надявам се на

...
Нямам самочувствие на човек, който няма визия, надявам се на
Коментари Харесай

Боил Банов: До 10 дни тръгват 1 млн. лв. за закупуване на книги

" Нямам самочувствие на човек, който няма визия, уповавам се на тези срещи да го потвърждавам ".
Това съобщи министърът на културата Боил Банов пред участниците на първата среща на Гражданско придвижване " Реформи в културата ", която се организира в Пловдив, оповестиха от Министерството на културата. На срещата участват и огромна част от шефовете във ведомството.

Министър Банов не се съгласи с огромна част от рецензиите, които показа във встъпителния си отчет културологът проф. Александър Кьосев. " В рамките на 10 дни потеглят към библиотеките 1 млн. лева за закупуване на книги. Не споделям че е доста, само че това не е правено от много години ", съобщи Банов в отговор на проф. Кьосев, че културни политики " просто няма ", няма визия за развиване на културата, както и че има законодателен безпорядък в сферата.

Министърът посочи нарастване с 0.5 млн. лева на парите, които Национален фонд " Култура " ще разпредели през 2018 година за планове. В културното ведомство има 6 млн. лева за планове, от които в предходни мандати са преразпределяни средства за други цели.

" Откакто съм министър, няма един лев от парите за планове, които да се пренасочат другаде ", безапелационен бе той.

В отговор на въпрос за Центъра за просвета и спор " Червената къща " Андрей Николов " министър Банов посочи, че цени работата, която се прави там и няма да разреши прекъсването ѝ. Той увери, че ще спомага за основаването на повече такива центрове. Допълни още, че ще продължи да работи " Националният център за книгата " в НДК, както и Дворецът като културен център.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР