Нямам притеснение за проверките на прокуратурата в УМБАСМ Н. И

...
Нямам притеснение за проверките на прокуратурата в УМБАСМ Н. И
Коментари Харесай

Здравният министър не се притеснява от проверката на прокуратурата в "Пирогов", има оздравителен план

Нямам терзание за инспекциите на прокуратурата в УМБАСМ " Н. И Пирогов ". Следващата седмица ще влезем там с съответен възстановителен проект.

Това разяснява пред публицисти министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев в коридорите на Народното събрание за формираното от Софийска градска прокуратура досъдебно произвеждане за занемареност в най-голямата незабавна болница и още шест лечебни заведения в страната, представен от Агенция " Фокус ".

От началото на годината Министерството на здравеопазването създаде и към този момент стартира да ползва оздравителни проекти за лечебните заведения в неприятно финансово положение. Сега подобен ще има и за " Пирогов " още от другата седмица, се разбра от думите на Ананиев. Планът би трябвало да усъвършенства финансовото положение и да усъвършенства разноските и структурите в болничното заведение.

" Болницата има потребност от преструктуриране на отделенията. Има четири хирургии, четири ортопедични отделения - ненужни структури, ненужни началници и управнически личен състав ", сподели министърът. Това сподели и одит на болничното заведение в края на 2017 година В отговор на въпроса дали ще се редуцират началници на отдели, министърът прикани това да не се приема като редуциране, а " усъвършенстване " на отделенията. " Това значи по-малко административни разноски и повече разноски за лекуване на хората ", съобщи той.

" Няма болница, която да е в положение на банкрут ", съобщи още министърът на опазването на здравето. Направени оздравителни проекти на всички лечебни заведения, напомни той. " Те се извършват и след всеки месец финансовото им състояние се усъвършенства ", съобщи министърът.

На въпрос дали е " заровил томахавката " с шефа на НЗОК проф. Камен Плочев откакто му искаше оставката, Кирил Ананиев отговори: " Проф. Плочев го почитам като един прелестен експерт и човек. Може би в един миг не реши добре какви би трябвало да му бъдат връзките с мен и сбърка ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР