Нямам никакво отношение към предизборния щаб, вече съм доста по-дистанциран

...
Нямам никакво отношение към предизборния щаб, вече съм доста по-дистанциран
Коментари Харесай

Цветанов: Лицемерно ще е да кажа, че с Борисов говорим приятелски

Нямам никакво отношение към предизборния щаб, към този момент съм много по-дистанциран от партия ГЕРБ. Мога да кажа, че някой път се чуваме чисто делово, само че ще е лицемерно, в случай че кажа, че е другарски. Това съобщи някогашният втори в ГЕРБ Цветан Цветанов за връзките си с премиера и водача на партията Бойко Борисов.

Цветанов бе централна фигура в абсурда "Апартаментгейт ", което докара до отдръпването му от всички управителни постове в Народното събрание и ръководещата групировка. Преди дни пък Цветанов учреди неправителствената организация "Евро-атлантическия център за сигурност ".

В телевизионно изявление в събота някогашният вътрешен министър призна, че е разговарял "делово " по телефона с Бойко Борисов. Борисов го попитал дали има намерение да прави политическа партия. "Може би тези, които му приказват по тази тематика, се тормозят, не той. Познавам хората от неговото обграждане, познавам манталитета, който имат - споделят му това, което желае да чуе, не действителното положение на страната и структурите на партията ", съобщи Цветан Цветанов.

Отвъд връзките му с ГЕРБ и Борисов той разяснява и настоящи политически тематики. За така наречен шпионския скандал Цветанов уточни, че е упорствал пред премиера за изгонването на съветски дипломати след случая "Скрипал ", само че това не се е случило. По думите му руснакът Леонид Решетников, който получи възбрана за влизане в България, е взел участие интензивно в президентските избори през 2016 година. По това време обаче никой не е казвал, че е опасност за националната сигурност.

"Комплексни са слабостите, които са позволени в тази ситуация с Национална агенция за приходите. Чух някакви тълкования, че основаването на Евро-атлантическия център е имало нещо общо с пробива в Национална агенция за приходите, чух че закупувам ЧЕЗ, че закупувам медии. Това просто е несериозно. Ние ще работим интензивно за противопоставяне на хибридните офанзиви ", съобщи Цветанов във връзка сагата с изтеклите данни от приходната организация.

Относно рецесията в БНР някогашният втори в ГЕРБ прикани шефа на радиото Светослав Костов да каже откого са пристигнали четирите позвънявания с опит за напън за отстраняването на журналистката Силвия Великова.

На въпроса вижда ли вмешателство на ГЕРБ в този случай Цветанов сподели: "Не считам, само че въпреки всичко ГЕРБ носи съответната отговорност, тъй като има болшинство в Народното събрание ".

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР