Нямам никакви неприятни усещания, нямам и нежелани ефекти. Това увери

...
Нямам никакви неприятни усещания, нямам и нежелани ефекти. Това увери
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски разкри как се чувства ден след ваксината и готов ли е да влезе в политиката

Нямам никакви неприятни чувства, нямам и нежелани резултати. Това увери ръководителят на Националния действен щаб (НОЩ) и началник на Военномедицинска академия (ВМА) ген.-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски.

" Нямаме алергични реакции. Повечето имунизирани сътрудници, с които се чух, нямат проблеми ", сподели той.

Пред бТВ Мутафчийски изясни, че е желал да даде образец, ваксинирайки се първи във ВМА и пред медиите. Той настоя, че в тази комплицирана обстановка доверието в българското общество е ниско. Но хората въпреки всичко имат вяра на лекарите. И подсети, че когато имаш проблем, отиваш първо при докторите.

" Трябваше да се даде образец какъв е изходът от това нещо ", отговори още той.

По думите на ген. Мутафчийски няма проблем с това, че ваксини са транспортирани с камион на известна марка производител на кренвирши. Отбеляза, че и в чужбина е имало сходни случаи.

" Независимо какви кренвирши са, щом компанията е изпълнила критериите - аз не виждам проблем. Има едно нещо вътре в самите кашони на имунизациите, което демонстрира във всяко едно време в какви температурни режими са били. Не можем да скрием, в случай че е пътешестване през 20 градуса. ", сподели той.

Мутафчийски още не се е срещал с ковид. Проверява се обаче за антитела. В фамилията му също никой не е бил инфектиран.

Ген. Мутафчийски означи още, че 80 лекари от ВМА са били имунизирани в границите на 2 часа. Болните с ковид пък са към 100. 20 от тях са в тежко положение.

Специалистът сподели, че се усеща лек спад в натиска.

" При отделенията, които работят от началото, се вижда отмалялост. Там всички пациенти споделят едно и също - какви са тези хора, те са извънземни, 10 месеца работят, а се усмихват ", разяснява шефът на ВМА.

Ген. Мутафчийски призна, че 2020 година е била тежка година.

Той изясни, че към този момент се вършат проучвания по какъв начин работи имунизацията против новия вариант на ковид и вмъкна, че към този момент би трябвало тя да прави работа. Председателят на НОЩ не пропусна да спомене, че имунизацията не трансформира ДНК-то ни.

Мутафчийски разяснява и държанието си през последната година, откогато е определен за виновен в ръководството на рецесията.

" Когато министър председателят издаде заповед за образуването на този щаб, сподели: Истината и единствено истината. Аз говорех единствено истината, само че тази истина будеше боязън. Добре, откри се форма тази истина да се споделя през портала. Намериха се други форми тази истина да доближава до хората ", разяснява Мутафчийски и по този начин отговори на въпрос за какво е " слязъл от сцената ".

" Това е мое решение. Никой не може да ме накара да направя нещо, което не искам ", добави още той.

Ген.-майор Мутафчийски сподели, че се усеща смущаващо, само че прелестно, когато някой на улицата го стопира и го поздравява.

" Аз не го познавам този човек и нямам отношение ", отговори той на въпрос какво мисли за проф. Атанас Мангъров, който е най-големият критик на Щаба.

" С проф. Ангелов се знаем от доста години. Приятно съм сюрпризиран от него като министър ", означи той.

Ген. Мутафчийски сподели, че държи на това всеки да работи на мястото си. Така той отговори на въпроса дали би влезнал в политиката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР