Нямам никаква представа за хода на производството за чекмеджето и

...
Нямам никаква представа за хода на производството за чекмеджето и
Коментари Харесай

Тодоров за разследването на гл. прокурор: Извънредно законодателство, направено за конкретен човек

" Нямам никаква визия за хода на производството за чекмеджето и кюлчетата, то не е разследвано в Национална следствена служба, а както сподели основният прокурор, има метод законосъобразността на това разпореждане да бъде тествана ". Това съобщи зам.-директорът на националното разследване Ясен Тодоров в " Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

 

" Депутатите, които се радват за правосъдната промяна, която са направили през вчерашния ден, очевидно някои от тях не знаят какво са дали своят вот. Механизъм за обжалване на постановленията за преустановяване на каузи постоянно е съществувал ".

 

Конституционният съд ще реши, в случай че бъде сезиран за механизма, само че мнението на Висш съдебен съвет, на Върховен касационен съд, на прокуратурата и на камарата на следователите е негативно. Интересно ми е какво ще е мнението на съдиите, когато този механизъм влезе в действие, разяснява Тодоров.

 

" На година има към 100 000 постановления за отвод, които в този момент ще бъдат обжалвани. Т.е. на 100 000 прокурорски произнасяния ще би трябвало да се произнасят и съдиите ".

 

Според него това е изключително законодателство, направено за съответен човек. Посочи още, че посредством него Народното събрание на процедура е касирал избора на нов състав на Висш съдебен съвет и ще би трябвало да се проведат нови избори и за трите квоти в органа, въпреки съдиите и прокурорите от дълго време да са излъчили своите представители.

 

" Повече от година Народното събрание не избира своята квота и през вчерашния ден направиха нещо потресаващо - вкараха сред двете четения една норма, с която касираха избора (...) Вчера имаше наглостта да одобри една норма, съгласно която три месеца след влизане на новия закон в действие, се организират нови избори и от професионалната, и от парламентарната квота ".

 

По думите му с по този начин признатото решение, три месеца след обнародването.

 

" Това е образец за директна интервенция на законодателната в правосъдната власт. Законодателната власт си разрешава със закон да анулира две правосъдни решения, постановени от петчленни правосъдни сформира ".

 

Записа от Националния съвет на " Продължаваме промяната " разяснява по този начин:

 

" Само една имитация е задоволителна: " Не ни интересува дали е законно или нелегално ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР