Нямало джихадисти в Таджикистан? Глупости!Джей Остин и Лорън Гейгън обикалят

...
Нямало джихадисти в Таджикистан? Глупости!Джей Остин и Лорън Гейгън обикалят
Коментари Харесай

Заклани на колело

Нямало джихадисти в Таджикистан? Глупости!


Джей Остин и Лорън Гейгън обикалят над 20 страни на колелета, с цел да потвърдят на света, че всички хора са положителни, евентуално включвайки и джихадистите от ислямска страна. „ Злото е една идея, която е измислена с цел да се оправи с комплексите на хората. “ За страдание, самите джихадисти не са били наясно с тая готина идея и взели, че ги заклали двамата в Таджикистан като добичета. Ей това са плодовете на демократичната народна власт и поколението „ Обама “ – големи маси хипер положителни запалянковци, пръскащи се по шевовете от готини дела, и скъсали всякаква връзка с действителността и основния мозък. Жалко за хората. Пълен смут е това.

Начетох се на необразовани мнения на тематика ИДИЛ и Таджикистан. В Таджикистан нямало ИДИЛ, сред ИДИЛ и Таджикистан нямало нищо общо. Явно, никой от писалите въпросните нелепости в никакъв случай не е чувал за вилаета „ Хорасан “ – централноазиатското поделение на ИДИЛ. Основните му бази се намират в Афганистан, само че оперативната му активност, включваща и локални структури, обгръща и прилежащите страни, в това число Таджикистан. Явно, никой не си е дал труда да огледа най-малко картата или да се позаинтересува какво се случва на таджикско-афганистанската граница в последните години. А какво да кажем за централноазиатските бойци на ИДИЛ в Сирия и Ирак, измежду които точно таджиките бяха доста необятно показани, а някои от тях се отличиха като най-опитните водачи на джихад мобили?

Прави ми усещане, че доста от пишещите обитават в щастливо незнание за процесите, протичащи в Централна Азия през последните десетилетия. Цялата зона, включваща някогашните руски републики и китайски Синдзян (Афганистан и Пакистан нямат потребност от споменаване), от дълго време се е трансформирала в евентуална фронтова полоса, която всеки миг може да експлодира. Казано в резюме, с изключение на ИДИЛ, в Таджикистан и района разцъфтява цялостен букет от ислямистки приказни герои като ислямската партия на Туркестан (представена и в Сирия), класическата Ал Кайда, ислямското придвижване на Узбекистан и още и още.

Да, няма спор, Таджикистан е прелестно място за вело походи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР