Няма замърсяване на морската вода край Созопол според проби, взети

...
Няма замърсяване на морската вода край Созопол според проби, взети
Коментари Харесай

Черноморски район: Няма замърсяване на морската вода край Созопол

Няма замърсяване на морската вода край Созопол съгласно проби, взети на 9 август по сигнали за съществуване на мазутни петна по морската повърхнина, преди да стане известно за разлива от потъналия транспортен съд " Мопанг ". Това оповестиха от Басейнова дирекция " Черноморски регион ".

Анализирани са две проби от морската вода в региона на " Созопол централен плаж " и плаж " Хармани ". Те са изследвани от Регионална лаборатория-Бургас към Изпълнителна организация по околна среда за съществуване на нефтопродукти, полихлоробифенили, бензен, аценафтен, аценафтилен, флуорен, фенантрен и флуорантен. Резултатите от изпитването са съпоставени с нормите на Наредба Н-4/ 2012 година за характеризиране на повърхностните води и Наредбата за стандарти за качество на околната среда за предпочитани субстанции и някой други замърсители.

Анализите демонстрират, че сега на инспекцията няма замърсяване на морската вода в региона на двата плажа на Созопол. Изследваните индикатори са под границата за установяване на метода за изпитване и дават отговор на стандартите за качество на околната среда. Констатирани са натурален цвят на морските води, липса на опалесценция, няма забележим филм на морската повърхнина, както и не е доловен аромат на нефтопродукти.

Очакват се и резултатите от пробонабирането при разлива край Созопол. Пробите бяха изпратени на 13 август в лаборатория на Изпълнителната организация по околна среда в Плевен, която има нужното съоръжение и инсталация за осъществяване на разбора.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР