Няма законов механизъм, по който личен лекар може да заяви,

...
Няма законов механизъм, по който личен лекар може да заяви,
Коментари Харесай

Лични лекари искат да се отказват от пациенти, но законът не го позволява

Няма законов механизъм, по който персонален доктор може да съобщи, че не може да работи с даден човек и е добре той да не е в неговата пациентска листа ". Това съобщи в предаването „ Преди всички “ доцент Любомир Киров – ръководител на Националното съдружие на общопрактикуващите лекари в България. Той напомни, че от години оферират това да се уреди законово, оповестява БНР.
„ Причините за това може да са в лекаря, може да са и в пациента. Имали сме сигнали от сътрудници за пациенти, които са нападателни, заплашвали са ги без съображение. Официално организиран потребен ход няма. Трябва да има взаимност в връзките сред две страни, които имат някакво взаимоотношение, не може едната да е в привилегировано състояние “, разяснява той.
Доц. Киров акцентира, че Сдружението е единственото, което е дало мнение в интервала на публично разискване на Наредбата за наложителното обезпечаване на лицата, упражняващи здравна специалност, която регламентира метода за подписване на полици за породени вреди в резултат на отговорно несъблюдение на професионалните отговорности на лекари, зъболекари и медицински сестри.
„ Каквото имаш да кажеш, е добре да го кажеш авансово. Не е подходящо да съпоставяме този тип обезпечаване с гражданската отговорност. Всякакви такива аналогии не са редни. Тази застраховка по скоро е деяние, което да подкрепи съответния потърпевш или близки за умрял, само че не постоянно в дадена обстановка има виновност ", безапелационен бе той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР