Няма загинали или пострадали българи след силното земетресение в Турция.

...
Няма загинали или пострадали българи след силното земетресение в Турция.
Коментари Харесай

12 души са извадени изпод руините след силното земетресение в Турция

Няма починали или потърпевши българи след мощното земетресение в Турция. Броят на жертвите на труса продължава да пораства - досега е доказана гибелта на 21 души, ранените са повече от хиляда. Досега, отдолу под руините са извадени 12 души, десетки са в неопределеност. Върви огромна интервенция по издирването на оживели в 7-те наранени провинции.

 Премиерът Борисов изпрати съболезнователна депеша до турския президент Премиерът Борисов изпрати съболезнователна депеша до турския президент
Премиерът Борисов изпрати съболезнователна депеша до турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

Земята стартира да се люлее малко преди 9 вечерта локално време. Епицентърът на труса, който е със мощ 6,8 по Рихтер, е край град Сивридже, провинция Елязъг.

Това е на към 550 км източно от Анкара. Нанесени са съществени материални вреди. Рухнали са десетки здания. На места няма ток. Разчистването на отломките стартира съвсем неотложно. Регистрирани са към 200 вторични труса Сериозно наранена е провинция Малатя. Хиляди прекараха нощта навън.

Президентът Реджеп Ердоган съобщи, че следи обстановката и институциите вършат всичко допустимо, с цел да се оправят с следствията. В региона на бедствието към този момент работят близо повече от 1 100 избавителни екипа от 28 турски провинции. В ход е акция по издирването на оживели под руините. На терен работят 225 единици тежка техника. Доставени са към 1 700 палатки и повече от 9 000 одеяла. По места са основани спешни центове, които координират работата на спасителите и насочват нуждаещите се от помощ.

Турция се намира в сеизмично деен район и земетресенията там не са необичайност.

Премиерът Бойко Борисов и министърът на външните работи Екатерина Захариева показаха съболезнования.

 Земетресение от 6,8 по Рихтер в Източна Турция Земетресение от 6,8 по Рихтер в Източна Турция
Земетресение със мощ 6.8 по Рихтер е раздрусало Източна Турция, съобщи преди минути организация Ройтерс. Трусът е усетен в Сирия и Либия. Засега няма съ...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР