Няма яснота кога отново ще заработят т.нар зелени коридори за

...
Няма яснота кога отново ще заработят т.нар зелени коридори за
Коментари Харесай

Ангелов даде на заден за зелените коридори: Правим си сметка без кръчмар

Няма изясненост по кое време още веднъж ще проработят т.нар " зелени коридори " за имунизиране против на искащи пациенти, откакто се оказа, че от AstraZeneca доста лимитират доставките си от препарата. Това призна пред публицисти във Варна здравният министър проф. Костадин Ангелов, представен от bTV.
" Не мога да поема ангажимент, тъй като резултатът не зависи от нас. Ние си вършим сметката без кръчмаря ", уточни той.
Сега в последна сметка, вместо обещаните до края на февруари над 142 хиляди дози от имунизацията на, ще дойдат под 53 хиляди и то не е ясно тъкмо по кое време. Ангелов още веднъж атакува компанията, като назова нейните дейности „ корпоративни реакции “ и изрази безпокойство, че против него в отговор „ могат да стартират в медиите акция “.
" План Б " има и той е обвързван с спомагателни количества от 1 млн. дози от Pfizer и към половин милион от Moderna. Проф. Ангелов беше безапелационен, че от всички видове ваксини има поръчани дози за по 3 млн. жители и също така всеки с първа доза ще получи и втора.
При съществуване на ваксини всеобщата имунизация ще бъде обновена незабавно.
На въпрос може ли да внесем съветската ваксина Спутник V, насочи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по-рано през днешния ден, Ангелов сподели:
" Държавата е част от Европейски Съюз, Европейски Съюз на равнище ЕМА преглежда документите. Очакваме решението на европейските специалисти, по-късно идва решението на Европейска комисия за позволение за приложимост. Когато това се случи имаме подготвеност да поръчаме дози оттова ".
По думите му към този момент в Кюстендил, Шумен и София се усеща напън върху лечебните заведения , само че при опазване на темпото на ваксиниране „ до месец-месец и половина ще имаме цялостен надзор върху епидемията “.
„ Нека хората, вместо да чакат локдауна, да си носят маските, да си дезинфекцират ръцете и да не се събират на огромни групи “, прикани той.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР