Няма война между кабинета и държавния глава, но явно президентът

...
Няма война между кабинета и държавния глава, но явно президентът
Коментари Харесай

Александър Маринов: Разминаването Радев - Петков е по стандарт как се управлява държава

Няма война сред кабинета и президента, само че очевидно президентът и кабинетът са се разминали от позиция на главните аршин и стандарти за това по какъв начин се ръководи страна.

Това изясни в студиото на Нова телевизия проф. Александър Маринов, ръководител на Стратегическия съвет при президента във връзка развоя от последните седмици и дни за връзките сред Дондуков 1 и 2.

Маринов напомни, че Радев още при предходното ръководство е споделил, че ще се отнася към всяко държавно управление с еднакъв критерий, само че към този момент не е свалил доверието си от държавното управление, както направи с това на Бойко Борисов и то още преди митингите.

Досега обаче не е имало парламентарна група, която да откаже да отиде на съвещания при президента, колкото и обтегнати да са били връзките. Още по-малко с такива нелепи пояснения ", сподели още Александър Маринов и изясни, че с цел да има естествен диалог са нужни две страни. Другото е въпрос на образование и съблюдаване на избрана процедура.

Президентът има подготвеност за сформиране на служебно държавно управление, а Маринов се базира и на Светото писание с " по делата им ще ги познаете ". По думите му президентът е потвърдил, че е виновен и не възприема властта като " сладкиш или огромен гювеч ", както " явно някои хора в политиката ".

Всяко едно служебно държавно управление получава избрани задания от президента, само че главната му задача е провеждането на свободни и демократични избори.

" Не припомням Румен Радев да е поставял пред служебните държавни управления задача за ремонт на даден модел. Те работеха най-много за осъществяване на свободни и демократични избори. Когато става дума за длъжностен кабинет, всички приказват за персони. Освен ясната задача за избори, те вземат решение и за настоящото ръководство на страната ", добави Маринов, а това е изключително значимо сега съгласно общата и настояща конюнктура в страната. " Това значи и че диалозите при президента имат значение за съставянето на служебните държавни управления ", изясни Александър Маринов.

На въпрос не се ли тормози от отлива на симпатизанти на Политическа партия, които са дали своят вот за Румен Радев, Александър Маринов съобщи пък, че съгласно него огромна част от подкрепящите " Продължаваме Промяната " са дали своят вот за тях, тъй като са мислили, че ще бъдат пълноценни, правилни сътрудници на президента, само че това не се случило.

Председателят на Стратегическия съвет при президента разяснява изгонването на 70 съветски дипломати. Според него решението очевидно е взето единствено от премиера Кирил Петков. " Останах с усещане, че това е еднолично решение на министър-председателя. Съмнявам се, че той има такива пълномощия. Не е ясно каква е била ролята на Министерство на външните работи. Такива съществени стъпки не се взимат за минути. Не знам дали президентът е бил осведомен авансово ", уточни Маринов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР