Няма вероятност търговско споразумение между САЩ и Великобритания да премине

...
Няма вероятност търговско споразумение между САЩ и Великобритания да премине
Коментари Харесай

Пелоси: Никое споразумение САЩ-Британия няма да подкопае ирландската граница

Няма възможност комерсиално съглашение сред Съединени американски щати и Англия да премине в Конгрес, в случай че Брекзит подкопае мирния контракт от Разпети петък сред Ирландия и Северна Ирландия , съобщи ръководителят на камарата на представителите в конгреса на Съединени американски щати Нанси Пелоси.

" Под каквато и форма да е, няма да се позволи на Брекзит да наруши Споразумението от Разпети петък , в това число границата сред Ирландска република и Северна Ирландия ", разяснява Пелоси.

" Ако Брекзит подкопае съглашението от Разпети петък, няма да има късмет комерсиално съглашение сред Съединени американски щати и Англия да премине Конгреса ", добавя тя.

Администрацията на Тръмп договаря съглашение за свободна търговия с Англия , което ще влезе в действие, откакто приключи излизането си от Европейския съюз.

Всяко съглашение ще би трябвало да премине конгреса на Съединени американски щати , който е разграничен сред демократите в камарат и републиканците на Тръмп в сената.

Съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джон Болтън, посещавайки Лондон тази седмица, съобщи, че Вашингтон с възторг ще поддържа Брекзит без договорка , в случай че това реши английското държавно управление и че комерсиалната договорка със Съединени американски щати ще помогне да се смекчи ударът от напускането на Англия от Европейски Съюз.
 Съединени американски щати и Англия договарят за комерсиална договорка
Съединени американски щати и Англия договарят за комерсиална договорка

Споразумението влиза в действие от 1 ноември
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР