Няма възможност за никаква промяна на границите в региона. Това

...
Няма възможност за никаква промяна на границите в региона. Това
Коментари Харесай

Косово: Можем да вземем територии от Сърбия, но няма да даваме

Няма опция за никаква смяна на границите в района. Това сподели ръководителят на косовския парламент Кадри Весели пред локалната телевизия Т 7.
" Косово може да вземе Прешево, в случай че Сърбия се съгласи, само че Прищина няма какво да даде на Сърбия " , съобщи той във връзка предложенията за замяна на територии.

Прешево, Медвежда и Буяновац се намират в югозападната част на Сърбия. И трите области са обитаеми най-вече с етнически албанци.

" Не желая нищо повече от това Прешево и Медведжа да се причислят към Косово. Ние ще приемем двустранен контракт със Сърбия, в случай че тя одобри това, само че ние няма какво да й дадем в подмяна. Промяната на границите на Балканите постоянно значи война и това нещо го споделям непосредствено - няма друга опция за смяна на границите ", сподели още Весели в предаването " Пресинг " на T 7.
Председателят на Народното събрание акцентира, че Косово има подготвеност долината на Прешево да стане част от страната. Той обаче разясни, че по време на интернационалните срещи в никакъв случай не е ставало дума за замяна на територии, съобщи БГНЕС.
" Този въпрос в никакъв случай не е бил коментиран. Това нещо споделям с цялата си отговорност ", сподели още Кадри Весели.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР