Няма успешна превенция без предварително да се правят тренировки, учения

...
Няма успешна превенция без предварително да се правят тренировки, учения
Коментари Харесай

Адм. Ефтимов: Няма успешна превенция без предварително да се правят учения

" Няма сполучлива предварителна защита без авансово да се вършат тренировки, учения и да се отработва взаимоотношение “. Това съобщи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов през днешния ден, 28 май, на учението на Столична община за отбрана при бедствия " Сила 23 “, което се организира на територията на столичния регион " Люлин “ при съблюдаване на всички правила за сигурност, осведомиха от Министерството на защитата.

Началникът на защитата акцентира значимостта на предварителната защита при реакцията и преодоляването на следствията от спешни обстановки. Според него не би трябвало да се отработват избрани мероприятия едвам след възникването на обещано събитие, а в противен случай – надалеч преди този момент. " Нито една конструкция не може да се оправи сама в такива обстановки “, безапелационен бе адмирал Ефтимов и още веднъж означи нуждата от взаимоотношение и взаимни тренировки сред държавните органи. Като образец той уточни, че всички институции в страната са основали предпоставки да бъдат сполучливи при помощта след земетресенията в прилежаща Турция. Той напомни, че през октомври 2022 година Българската войска е подкрепила присъединяване на модул от Столична община за търсене и избавяне в градска среда в учението " BALANCE – Мащабно ръководство на земетресенията на Западните Балкани посредством взаимни действия по трансгранично съдействие “ в Черна гора.

Министерството на защитата се включи с персонален състав и техника от 38-ми батальон за нуклеарна, химическа, биологическа отбрана и екология (ЯХБЗиЕ) – Мусачево от състава на Сухопътните войски. Военнослужещи с два специфични автомобила отработиха задания по нуклеарна, химическа и биологическа отбрана. На неподвижен екран бяха показани отбранителни артикули за радиационно и химическо разузнаване. В учението се включиха и специалисти по реагиране при бедствия от Щаба на защитата, два медицински екипа с реанимобили от Военномедицинска академия за подкрепяне на активността на Министерството на здравеопазването, както и Служба " Военна полиция “.

Демонстрациите на взаимни дейности следиха кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, шефът на ГДПБЗН основен комисар Александър Джартов и представители на други държавни структури.

В учението " Сила 23 “ взеха присъединяване общо 500 души от 7 разнообразни институции. Целта на учението е инспекция на плануваните ограничения и действия за отбрана на популацията при земетресение, както и на координацията на общинските и държавните структури при преодоляването на последствията при злополучие от подобен темперамент.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР