Няма тайно споразумение между България и ЕС, с което пред

...
Няма тайно споразумение между България и ЕС, с което пред
Коментари Харесай

Държавите, които са въвели еврото, стават по-богати, според Андрей Новаков

Няма скрито съглашение сред България и Европейски Съюз, с което пред страната ни да се слагат дискриминационни условия за присъединение към еврозоната, съобщи в българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков. „ Такова съглашение не кореспондира с действителността по никакъв метод, няма по какъв начин да се случи, не се е и случило ", уточни Новаков.

Истината е, че страните, които са въвели еврото, без изключение стават по-богати, а животът на хората става по-добър. Аз не мисля, че с България ще се случи нещо друго, добави евродепутатът.

„ Изумен съм от саморазрушителната мощ, която има българският политически хайлайф. Как самият факт, че сега си съпротива ти дава независимост да излезеш и да кажеш всичко – даже това да значи да пратиш хората пред чейнджбюрата да си сменят парите. Изключително необичайно е да виждам по какъв начин социалистите плашат хората през днешния ден с неща, които са правили те през вчерашния ден ", сподели още Новаков пред bTV.

По думите му, няма скрито съглашение и България ще влезе в еврозоната при курс подобен, какъвто по време на това предаване.

Някой се пробва да натрупа дивиденти на гърба на хората, историята демонстрира, че това в никакъв случай не съумява, сподели още евродепутатът.

Новаков разяснява и бюджета на Европейски Съюз. По думите му България освен няма да получи по-малко европейски средства, както ще бъде за много от страните-членки, а и ще получим повече средства по отношение на предходния интервал.

Тезата за "тайно съглашение " разви проф. Стив Ханке, прочут като бащата на валутния ръб в България. Позицията на Ханке е, че основаването на еврото е неточност и България не би трябвало да се причислява към единната европейска валута. Според него не е изключено да има "тайно съглашение ", с което пред България да се слагат "дискриминационни условия " за присъединението към еврозоната.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР