Няма системна измама на цялата система що се отнася до

...
Няма системна измама на цялата система що се отнася до
Коментари Харесай

Ръководителят на НЗОК уверява, че няма системна измама с епикризите. Ще има допълнителен контрол върху рецептите

Няма систематична машинация на цялата система що се отнася до надписване на сметки от лечебните заведения. Това съобщи в отговор на въпрос на кореспондент на доктор Петко Салчев, началник на НЗОК.
Въпросът ни беше дали лъжем системата, откакто има доста сигнали и персонален опит, че при конфликт със здравната система епикризата ни постоянно наподобява като енциклопедия – с процедури, които не са ти правени. Според Салчев обаче, това може да са единствено единични случаи – тъй като НЗОК заплаща за действително осъществена активност, имало недоволства единствено за неизвършена активност.
 304 милиона лв. повече в бюджета на Здравната каса следващата година 304 милиона лв. повече в бюджета на Здравната каса следващата година
Повече пари за здраве следващата година планува бюджетът на НЗОК, който Надзорният съвет прегледа през днешния ден. Според проектодокумента за 2021 година...
Контролната активност на НЗОК има тъкмо избрани насоки, а съставянето на този вид документи е обект на работа на " Медицински контрол ", акцентира Салчев. Той добави, че или идващия, или по-следващия месец ще се вкара спомагателен надзор по отношение на рецептите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР