Няма сигнали, че въздушният транспорт в Европейският съюз е започнал

...
Няма сигнали, че въздушният транспорт в Европейският съюз е започнал
Коментари Харесай

Въздушният транспорт все още далеч от възстановяване

Няма сигнали, че въздушният превоз в Европейският съюз е почнал да се възвръща, демонстрират данни на европейската статистическа работа.

За да предотвратят разпространяването нa пандемията от COVID-19, доста страни по света започнаха редица ограничаващи ограничения, които оказаха съществено влияние върху бранша на въздушния превоз.

Първите данни за вредите, нанесени от пандемията върху бранша, станаха ясни през март 2020 година, когато бе регистриран 44-процентов спад на комерсиалните полети (пътнически, товарни и пощенски) в Европейският съюз по отношение на същия интервал на миналата година. Най-сериозният спад на комерсиалните полети обаче е регистриран през идващият месец  - 91% по отношение на април на 2019 година, като сходни резултати са регистрирани и през май (90% спад на годишна база) и юни (84% спад).

Частично възобновяване се следи през лятото, като през юли и август се регистрира спад на полетите на годишна годишна база от надлежно 64% и 53%, като през ноември и октомври стойностите още веднъж се доближават до 70%.  Няма признаци за възобновяване и през тази година, като за януари е регистриран 68-процентв спад на комерсиалните полети по отношение на същия месец на 2020 година
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР