Няма щети по плажовете на Созопол - това заяви кметът

...
Няма щети по плажовете на Созопол - това заяви кметът
Коментари Харесай

Кметът на Созопол опроверга концесионера: Няма отнесени плажове

Няма вреди по плажовете на Созопол - това съобщи кметът на града Тихомир Янакиев в отговор на сигнал от концесионера, че неприятното време е отнесло огромни количества пясък от централния плаж и плаж " Харманите ".

 Проливните дъждове и бурни талази отнесоха плажовете на Созопол (снимки) Виж още

" Аз не виждам нищо по-различно от положението на плажа спрямо предни години. Нито през вчерашния ден, нито оня ден е имало морски стихии, които да са по-различни от тези, които са присъщи за сезона ", съобщи Янакиев пред bTV.

Според концесионера на Централния плаж в Созопол, в случай че му е било разрешено да построи насипи на плажа, е нямало да се стигне до вредите.

" Аз не виждам, като вкараш екскаватор на плажа, по какъв начин ще спреш дъжда - за мен това няма смисъл ", съобщи още кметът.

По думите му водата, която се е задържала по плажната линия, е част от нормалната обстановка. По-късно тези количества се отичат в морето.

Единствената вреда е, че на плажа има разрушена подпорна стена , която разделя плажната линия от морската градина.

" Стената е част от обсега на концесионера - негово е задължението да я поддържа ", безапелационен е кметът.

 Глобяват концесионера на плажа в Созопол поради екскаватор в морето Виж още

Относно плаж " Харманите " и сигналите от локалния концесионер, че водата от дъждовете е отнесла пясъка, Янакиев разяснява, че задържалата се вода върху плажа е част от водосбора.

" Откакто се помня, там е водосборът на местността. Това не е нещо извънредно. Като са раздавали концесиите е трябвало да им кажат ", сподели още кметът на Созопол.

Вчера концесионерът на плажните линии заяви, че проливни дъждове и бурни талази са " изяли " два от най-атрактивните плажове в Созопол - " Централен " и " Харманите ".

" Положението е доста тежко, бих споделил даже сериозно. Необходими са незабавни ограничения за опазване на пясъка, който е останал и за възобновяване на големите количества, отнети от морето ", сподели още Кирил Спасов, шеф на концесиониращата компания.

Той е изпратил писма до министъра на туризма, Регионална инспекция за опазване на околната среда, Басейнова дирекция и кмета на Созопол с искане те да дадат мнение с какви ограничения и по какъв метод следва да се възвърне целостта на плажовете.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР