Няма школа за министър-председател. Понякога човек с благородна професия може

...
Няма школа за министър-председател. Понякога човек с благородна професия може
Коментари Харесай

Томислав Дончев: За някои може да е шоу ставащото в парламента, но за други е гнусно и тъжно

Няма школа за министър-председател. Понякога човек с благородна специалност може да се окаже врач на болната политическа система. Така Томислав Дончев от ГЕРБ разяснява решението на партията да издигне проф. Николай Габровски за министър председател, представен от NOVA.

“Не стремежът към власт е най-съществен. Не персоналното его. Време е да се постави завършек на политическото опълчване ”, добави Дончев.

Липсата на политически опит на Габровски може да се каже позитив – “да даде образец на всички партии, че смисъл на политиката е да се организират положителни решения за хората, а не съревнование по надвикване и обиди ”, счита още депутатът от ГЕРБ.

“Ситуацията е изключителна. Тя допуска сходна асиметрична мярка. Да, тя може да донесе вреда на партиен интерес, само че мисля, че това е решението, което е положително за България ”, уточни още той.

Според него профилът на държавното управление би трябвало да бъде експертен – “политически необагрен ”.

“Един екип, с цел да стартира да дава резултати, са нужни към 2-3 месеца. Не е съществено към хората, които ще бъдат поканени на диалог, да се сложи интервал по-кратък от 1 година ”, уточни още Дончев, в коментар за отминалостта на държавно управление с мандат на ГЕРБ. И даде обещание: “Ние направихме всичко допустимо в тези 2 месеца, ще създадем всичко допустимо тази последната 1 седмица ”.

И още, той се обърна с апел към всички водачи и политици в Народното събрание. “Трябва да спрат да тропат с краченце и да се концентрират върху това, за което са ни пратили хората. За някои може да е шоу, като гледат какво става в Народното събрание, за други е гнусно и тъжно ”, сподели той.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР