Няма руска намеса в политиката на други държави - това

...
Няма руска намеса в политиката на други държави - това
Коментари Харесай

Руският външен министър: Не се намесваме в политиката на други държави

 " Няма съветска интервенция в политиката на други страни " - това уточни съветският външен министър Сергей Лавров след срещата си с американския държавен секретар Майк Помпео.

При полемиките, които се организираха в Белия дом, Лавров се срещна и с президента Доналд Тръмп, а измежду обсъжданите тематики са били Украйна, Сирия и Латинска Америка. Очаквано една от главните тематики беше съветската интервенция в президентските избори в Съединени американски щати от 2016 година, поради което администрацията на Тръмп мина през федерално следствие.

Лавров обаче дефинира сходни обвинявания като " неоснователни " и уточни, че Москва доста пъти е упорствала да бъде оповестена кореспонденцията сред Тръмп и съветския му сътрудник - Путин.

Руският външен министър изрече вярата да не се стига до " нов маккартизъм " и се разгласи срещу насаждането на антируски настроения в Съединени американски щати. Той изрече и недоволството си от решението на Вашингтон да се отдръпна от Договора за ликвидирането на ракетите с дребен и междинен обхват.

Решението на Белия дом пристигна на 15 ноември, а отводът от контракта за контрола над нуклеарните оръжия се преглежда от експертите като вероятно начало на нова Студена война.

Майк Помпео от своя страна акцентира, че непозната интервенция в американската политика е неприемлива и предизвести, че Съединени американски щати ще предприеме ограничения, в случай че има опит за такава при президентските избори идната година. Помпео обаче избра да подчертава върху съдействието в области като битката с тероризма. Затова и Сирия също беше измежду тематиките на диалозите.

По отношение на Украйна държавният секретар прикани да се съблюдава съглашението от Минск.

Двамата дипломати разискаха и обстановката във Венецуела, като Помпео прикани Лавров Москва да изкаже своята поддръжка за опозиционера Хуан Гуайдо.

Лавров уточни, че венецуелците сами би трябвало да дефинират своето бъдеще.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР