Няма регистрирани емисии на сероводород и въглеводороди във въздуха над

...
Няма регистрирани емисии на сероводород и въглеводороди във въздуха над
Коментари Харесай

Провекри на РИОСВ Бургас след сигнали за миризма на газ в града

Няма регистрирани излъчвания на сероводород и въглеводороди във въздуха над Бургас и региона, установяваха екипи на Регионална инспекция за опазване на околната среда след инспекция по сигнали на жители, предава кореспондентът на Actualno.com в района.
Сигналите са от поданици на град Бургас за миризми на нефтопродукти и газ през миналото денонощие в часовете от 21:45 на 10.12.2019 година до 00:30 на 11.12.2019 година.
Измерванията за качеството на атмосферния въздух са били направени при цялостно безветрие с мобилна инсталация GASMET по 28 индикатора както в местата на подаване на сигналите. Те са осъществени и по границата на индустриалната площадка на „ Лукойл Нефтохим “ АД. Регистрираните стойности при измерването са под границата на количествено установяване на метода. При осъществен обход по границата на индустриалната площадка на рафинерията от специалистите на инспекцията е усетена миризма на нефтопродукти.
В ежедневния доклад на дежурен старши инженер на „ Лукойл Нефтохим “ АД е докладвано за подхванати дейности от екипи на Единната противоаварийна работа. Осъществено е замерване в Бургас по улица „ Янко Комитов “, в жилищен комплекс „ Славейков “ блок 64, жилищен комплекс „ Лазур “ улица „ Места “, ж.к. „ Изгрев “ ж.к. “Братя Миладинови “ - кръстовище на площад “Трапезица “, Морска гара, Морска градина. Няма регистрирани излъчвания на сероводород и въглеводороди. Втори екип на ЕПАС е направил замервания около оградата на „ Лукойл Нефтохим “ АД, в посока Бургас и Долно Езерово и там не са регистрирани излъчвания на сероводород и въглеводороди.
Няма подаване на сероводород и въглеводороди за изгаряне на факелните системи. От страна на сдружението са спрени дейностите с риск от предизвикателство на излъчвания. Засилен е контролът върху работните параметри на инсталациите. Данните от провежданите лични непрекъснати измервания не демонстрират превишения на нормите за възможни излъчвания. Проверени са трасетата на магистралните тръбопроводи. Оказало се е, че и там няма пропуски, не са установени и миризми. Преди и по време на сигналите не са осъществявани действия по преработката на остарели екологични вреди.
Превишения на следените замърсители не са регистрирани от АИС „ Долно Езерово “ и диференциалната оптична система „ OPSIS ” в комплекс „ Лазур “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР