Няма промяна в ситуацията с р. Искрецка, която остави без

...
Няма промяна в ситуацията с р. Искрецка, която остави без
Коментари Харесай

Река Искрецка край Своге може да е изчезнала заради слабо земетресение -

Няма смяна в обстановката с р. Искрецка, която остави без вода Своге. Възможно е повода да е едва земетресение, защото е имало известия за земетресения до границата със Сърбия. Според експерти може да има и задръстване от кал, да вземем за пример.

Това съобщи на брифинг зам.-кметът на Своге инж. Валентин Михайлов. В Своге, Искрец, Свидня и елементи от Церово водата спря поради понижен приток от река Искрецка. 

В общината беше оповестено бедствено състояние, откакто от 130 литра в секунда, притокът на реката е станал към 30 литра в секунда.

Михайлов още веднъж повтори, че водата е изчезнала внезапно към 4 ч. сутринта. 

" През 1979 година е имало сходен случай, при който за 72 часа водата е изчезнала по същия още веднъж към тези региони. Цялата система от пещери е близо 200 км, тъй че доста неща не са изяснени ", сподели още той. 

Според него не може да се направи доста, а по-скоро да се чака да се върне водата. 

В момента се изготвя график и се дефинират местоположенията на водоноските с водата. В утрешния ден се чака да бъде доставена бутилирана минерална вода на популацията в града и засегнатите селища. От държавния запас ще доставят вода, както и огромни производители. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР