Няма превишения на нормите на качеството на атмосферния въздух вследствие

...
Няма превишения на нормите на качеството на атмосферния въздух вследствие
Коментари Харесай

Готови са първите измервания в Шишманци, замърсени въздушни маси са захлупили село Опълченец

Няма превишения на нормите на качеството на атмосферния въздух вследствие пожара в Шишманци. Това демонстрират данните на мобилната измервателна станция, позиционирана в старозагорското село Опълченец, където се реалокира димът от нечисти въздушни маси. Всички измервани с апаратурата индикатори не демонстрират превишения. Резултатите са към 12 часа. Във връзка с зародилия в село Шишманци пожар, Регионална инспекция за опазване на околната среда – Стара Загора е осведомена, че е налице транспорт на нечисти въздушни маси по посока село Опълченец, община Братя Даскалови. Веднага е направена съгласуваност с представителите на локалната власт от община Братя Даскалови и село Опълченец за основаната обстановка.

Изпратено е възлагателно писмо до Изпълнителната организация по околна среда и Регионалната лаборатория в Пловдив с искане за имисионно проучване на 22 индикатора (с преобладаващо органични замърсители) в село Опълченец с мобилна инсталация. В момента мобилната станция е ситуирана още веднъж в село Белозем, защото вятъра носи дима към селото.

На място са образувани взаимни екипи на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив и Стара Загора, Регионална лаборатория – Пловдив към Изпълнителна агенция по околна среда и локална власт. Екипи на РДПБЗН – Пловдив не престават да овладяват пожара.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР