Няма повод за притеснение – така от Световната здравна организация

...
Няма повод за притеснение – така от Световната здравна организация
Коментари Харесай

СЗО за маймунската шарка: Не трябва да се страхувате

Няма мотив за терзание – по този начин от Световната здравна организация дефинираха повишаването на случаите на маймунска шарка по света.

" Това не е заболяване, от което обществеността би трябвало да се опасява. Не е като ковид “, сподели на брифинг в Женева Силви Бриан, която е специалист в СЗО. Въпреки това организацията предлага при вписване на нови случай инфектираните да се изолират.

СЗО показва, че в множеството случай инфекциите ще бъдат леки, само че при бременни дами, децата и хората със слаба имунна система има по-голям риск от тежко протичане на заболяването.

Все още няма особено създадена ваксина за маймунска шарка, само че има данни, че тази за едрата шарка дава отбрана и за този тип.

Организацията чака броят на случаите на инфектирани с маймунска шарка да продължи да пораства. Засега инфекции са открити в над 20 страни, посочи СЗО. Става дума за общо към 200 случая на заразяване, отбелязва Асошиейтед прес. " Не знаем дали това, което следим в този момент, е единствено върхът на айсберга или има и още доста неустановени случаи “, сподели Бриан.

Причините за настоящето развиване на обстановката с разпространяването на заболяването към момента не са изрично изяснени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР