Няма политика в изнесените данни за злоупотреби в Държавната консилидационна

...
Няма политика в изнесените данни за злоупотреби в Държавната консилидационна
Коментари Харесай

Рая Каназирева от ДКК: Няма политика в изнесените данни за злоупотреби

Няма политика в изнесените данни за злоупотреби в Държавната консилидационна компания (ДКК). Това разгласи в изявление за предаването „ Тази събота “ Рая Каназирева, съпредседател и член на съвета на шефовете на ДКК.

Новият скандал към сдружението стартира, откакто трима от членовете на Съвета на шефовете отстраниха единият от съпредседателите – Ваня Караганева.

Посоченият от тях претекст е: „ За късия интервал, в който заема този пост, Караганева е направила редица незаконни дейности и безотговорни бездействия, които нанасят съществени финансови вреди на ДКК, надлежно на страната и уронват престижа на Министерство на стопанската система в качеството му на едноличен притежател на капитала на ДКК “.

Ден по-късно решение на Съвета на шефовете ГЕРБ даде брифинг и преразказаха и множеството нарушавания в известието на ДКК за премахване на Ваня Караганева. Те оповестиха още, че има опит за скрита приватизация на веоннопромишления комплекс.

Търговският указател обаче отхвърли да впише отстраняването на Караганева от поста ръководител на ДКК, а министърът на стопанската система Даниела Везиева, принципал на сдружението, изиска оставката на трима членове на Съвета на шефовете.

„ Това, което е направила, е подкрепено с една директория документи. Тя в огромната си част е дадена на ДАНС още в седмицата след изборите и не сме вдигали безусловно никакъв звук, за де не се пояснява това като някаква интервенция “, разгласи Каназирева.

Според нея намесата на ГЕРБ е довела до политизиране на проблема.

Нямам никаква афилиация с никоя партия, била съм на митингите предходната година, посочи Каназирева.

На въпроса има ли намесени оръжейни ползи за милиони тя отговори: „ Аз от ползи във ВПК не разбирам, запознат съм корпоративно ръководство, което се състои във финансови доклади, отчетност, имам опит в банка, в телеком, в търговски сдружения. Какви ползи сме побутнали, без да желаеме, изнасяйки това нещо, нямам концепция, само че несъмнено са много основни “.

ДКК е основана преди 11 години, с цел да ръководи основни обществени предприятия, измежду тях и ВМЗ-Сопот, „ Кинтекст “ и „ Монтажи “. От август насам това е третото разтърсване по върховете на държавното сдружение след разкритията на тогавашния стопански министър Кирил Петков, че ДКК е плащала поправки на язовири на повишени цени, възлагани по инхаус процедури.

Гледайте цялото изявление във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР