Няма по-силно нещо на света от положителната мисъл.От сутрин до

...
Няма по-силно нещо на света от положителната мисъл.От сутрин до
Коментари Харесай

Завещанието на Петър Димков: 10 безценни съвета за здраве и дълголетие

Няма по-силно нещо на света от позитивната мисъл.

" От заран до вечер благодаря за всичко ", споделя дъщерята на огромния наш природолечител Петър Димков. На 84 години Лили Димкова чете без очила и в никакъв случай не е боядисвала косата си. Следвайки наследствата на своя татко, тя споделя 10 секрети за здраве, дългоденствие и духовно израстване:

1. Правете най-малко по 10 дълбоки вдишвания три пъти дневно преди хранене. Дъвчете храната, вложете в нея позитивна мисъл, че ще ви даде сили. Нали по тази причина се храним? А не просто, с цел да се натъпчем. Важно е да слушаме сигналите на тялото си, а не да се насилваме. Аз съм вегетарианка от дребна, не усещам нужда да хапвам месо, в случай че обаче на човек му се хапва, по-добре да си хапне.

2. Мярката във всичко е най-важна. Утринното слънце, тишината, въздухът, придвижването са най-важни. Когато демонстрираме обич към нещо, то ни отвръща със същото.

3. Баща ми споделяше, че белият равнец пречиства кръвта и организма. Кръвта е тялото на нашия дух. Имайки чиста кръв, ние ще имаме чисто тяло и духовно, и физически. Разбира се и с билките не трябва да се прекалява. А когато заран сръбвам вода, си споделям: мощ и светлина за мозъка, живот за сърцето, здраве за тялото.

4. Няма по-силно нещо от позитивната мисъл . Ако един човек е болен и не има вяра, че ще оздравее, никое лекарство не може да го излекува.

5. Всяка вечер плискайте вода със стайна температура върху затворени очи. 12 пъти върху едното, 12 пъти върху другото, по-късно повторете 13 пъти първото, 13 пъти второто. Общо 25 пъти за всяко око. Това почиства добре очните дъна. Аз го върша цялостен живот.

6. За да сме здрави и красиви, на първо място би трябвало да сме положителни. Гневът, ревността и злобата ни ядат от вътрешната страна. Те неизбежно се отразяват върху лицата ни. Когато развиваме у себе си позитивни мисли и дейности, бръчките ни ще са благородни и ще са белези на добрина.

7. Ако има нещо, за което да простиш – елементарни! Ако има нещо, което би ти помогнало да разрешиш даден проблем – позволи го, само че с обич, с добрина. Не критикувайте, тъй като рецензията е разрушителна. Често даваме препоръки и бъркаме като се намесваме в живота на другите. Не бива да го вършим, в случай че човек не е изискал. Оплакването също е безсмислено натоварване на другия. Като имаш нещо, което искаш да кажеш, излез на балкона и го кажи. Горки е споделил: " Не изливайте помията върху главата на другия ".

8. Лъжата е в основата на множеството заболявания. Ние сме като радиопредаватели и приематели. Не можем да избегнем лошотията на някои хора, по-важното е обаче какъв брой време ще я задържим у себе си и какъв брой бързо ще се освободим от нея. Аз постоянно я замествам с някоя хубава мисъл. А лъжата? Татко твърдеше, че тя е в основата на заболяванията. Натрупаните неистини са отричане, а отрицанието постоянно води до някакво заболяване.

9. " Гьоте е споделил: " Най-хубавият ден е днешният. " Не бъдете намръщени и озлобени. Ако ви е тъжно, вгледайте се в очите на някое дете, това постоянно ще ви накара да се усмихнете. Усмивките са недостиг в днешно време, а са нещо прелестно. Когато се усмихваме, мускулите, които се раздвижват на лицето, дават подтик към мозъка ни и това въздейства извънредно благотворно.

10. Страхът е най-лошото нещо. Страхът е чиста болест. Безпокойството се натрупва у нас и оставя следите си по лицата ни. Поддържането на млад и добър дух се корени в фамилията. " Вкъщи имаше доста обич, съгласие, почитание. За 61 години брак нито един път не чух от родителите ми някаква груба дума или препирня. Това ме построи като темперамент. Каквото и да върша, постоянно се запитвам – по какъв начин би постъпил татко ми. Неслучайно го назоваха слънчевия човек. Беше извънредно безрезервен към хората и лекуваше, без да вземе нито сребърник. Без обич е изключено да вървиш напред и нагоре. С обич се обръщаш към всичко, и към хора, и към животни, и към растения. Най-важното е да обичаш, а не да чакаш единствено да бъдеш обичан. "

Лили Димкова е художник езотерик. Дъщеря е на националния врач доктор Петър Димков. Родена е на 16 юли 1932 година в Стара Загора, има двама братя. Завършва театрална украса, работи като сценограф в габровския спектакъл и художник редактор в издателство " Наука и изкуство ". Автор е на костюмите на редица български филми и на оформленията на много книги. Имала е изложения в София, Ню Йорк – музея на Н. Рьорих, Сан Франциско, Берлин.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР