Няма опция България да отиде на предсрочни избори и няма

...
Няма опция България да отиде на предсрочни избори и няма
Коментари Харесай

Христо Иванов: Николай Денков и Мария Габриел трябва да подновят преговорите още утре

" Няма алтернатива България да отиде на предварителни избори и няма алтернатива да не продължим диалозите и да не стигнем до държавно управление.

Поводи да се замразяват диалозите и да не сме удовлетворени от положението на нещата има прекомерно доста, само че връщане на масата на диалозите би трябвало да има ", сподели Иванов пред БНР и акцентира, че Демократична България са на мнение, че в тази обстановка би трябвало да се търси състав на държавно управление, в който да не влизат водачи и политически лица, а " формула, близка до това, което се назовава експертен кабинет ".

Това съобщи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов, след което посочи, че разговорът сред ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП - ДБ) за сформиране на държавно управление с втория мандат би трябвало да продължи във форма́та, към този момент утвърден от всички участници в двете обединения - посредством диалози сред излъчената от ГЕРБ Мария Габриел и проф. Николай Денков от Политическа партия - Демократична България.

По думите на Иванов към този момент може и да няма време за сериозна проверка на формулата за кабинет с ГЕРБ:

" Николай Денков и Мария Габриел още на следващия ден да се съберат и да проведат един диалог и към този момент да излязат от това безпределно сменяне на формулата и на неизясненост във връзка с какво ГЕРБ биха подкрепили ", прикани той.

Според него аргументът първи ротационен министър председател да е Николай Денков е, че при положение, че " конституционната промяна се отплесне и тръгне в непредвидена посока ", министър председателят ще си подаде оставката.

" Конституционната промяна ще е първият и най-съществен тест за този кабинет. Ако той мине през него, тъй че тази промяна да се случи, той може да оцелее и да продължи да работи дълго ".

По тематиката със записите " Рудигейт " Иванов съобщи, че " чутото в записите, обвързвано с държавната администрация, е добър мотив да се организира диалог за това по какъв начин би трябвало да се модернизира българската администрация ".

" Което сигурно значи да се прекратят чистките на " наши " и " ваши ". Това значи използване на ясни стандарти, по които хора, които са избрани позиции поради политически лоялности, да бъдат сменени от хора, които имат справедливи аргументи да бъдат там. Да, това значи, че българската администрацията евентуално ще би трябвало да бъде съкратена, само че това би трябвало да е политически диалог и ние ще настояваме на това.... Това е и добър мотив в договарянията за кабинет с втория мандат да се заложат съществени цели, свързани с модернизацията и стабилизирането на администрацията. А по отношение на шефовете на службите " крайните решения за назначенията би трябвало да се вземат само в София ", добави мнението си той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР