Няма опция България да отиде на предсрочни избори и няма

...
Няма опция България да отиде на предсрочни избори и няма
Коментари Харесай

Иванов: Прекъсването на разговорите не е опция. Няма време за сериозна ревизия на формулата с ГЕРБ

„ Няма алтернатива България да отиде на предварителни избори и няма алтернатива да не продължим диалозите и да не стигнем до държавно управление. Поводи да се замразяват диалозите и да не сме удовлетворени от положението на нещата има прекомерно доста, само че връщане на масата на диалозите би трябвало да има “, съобщи пред БНР съпредседателят на Демократична България Христо Иванов, водач на „ Да, България “.

Предвид упованието президентът да връчи проучвателния мандат на ПП-ДБ в идващите дни, може да няма към този момент време за сериозна проверка на формулата за кабинет с ГЕРБ, акцентира той.

Иванов уточни, че „ естественият работещ канал за връзка на ПП-ДБ с ГЕРБ-СДС е акад. Николай Денков “ и той би трябвало да продължи диалозите сред обединенията за общ кабинет.

Според него би трябвало „ безусловно императивно е да се излъчи държавно управление с втория мандат “.

„ Всичко останало би трябвало да остане за записки, персонални прекарвания, будоарни страсти и прочие, които нямат нищо общо с нашата отговорност за ориста на републиката “, сподели той.

Относно изтеклите записи от съвещанието на Политическа партия водачът на Демократична България разяснява, че те не са в коалиция, „ тъй като имат наивни упования по тази причина по какъв начин тече политическия диалог при закрити порти, а тъй като са поели задължения към гласоподавателите с цел да осъществяване на политики “.

Според него казаните неща в записите, свързани с държавната администрация, са добър мотив да се организира диалог за това по какъв начин би трябвало да се модернизира българската администрация.

Той акцентира, че по отношение на шефовете на службите „ крайните решения за назначенията би трябвало да се вземат само в София “.

Според думите на Иванов в тази обстановка би трябвало да се търси състав на държавно управление, в който да не влизат водачи и политически лица, а „ формула, близка до това, което се назовава експертен кабинет “.

„ За мен тази конституционна промяна е първият, най-съществен тест, в случай че тя се случи, кабинетът може да работи безкрайно време. Ако създадем това, ще може да се надигнем пред жителите и да кажем - без значение кой какво минало има, работим за систематичното разграждане на корупционния модел ”, изясни съпредседателят на Демократична България.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР