Няма опция България да отиде на предсрочни избори и няма

...
Няма опция България да отиде на предсрочни избори и няма
Коментари Харесай

Христо Иванов: Няма опция да не стигнем до правителство

" Няма алтернатива България да отиде на предварителни избори и няма алтернатива да не продължим диалозите и да не стигнем до държавно управление. Поводи да се замразяват диалозите и да не сме удовлетворени от положението на нещата има прекомерно доста, само че връщане на масата на диалозите би трябвало да има. Няма алтернатива това да не се случи и се надявам да се случи ".

Това съобщи пред съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов. Той акцентира, че Демократична България са на мнение, че в тази обстановка би трябвало да се търси състав на държавно управление, в който да не влизат водачи и политически лица, а " формула, близка до това, което се назовава експертен кабинет ".

Единодушно е било решението на Националния съвет на Демократична България за поддръжка на държавно управление с втория мандат и с ротационно председателство, изясни той.



Иванов уточни, че " естественият работещ канал за връзка на ПП-ДБ с ГЕРБ-СДС е акад. Николай Денков " и той би трябвало да продължи диалозите сред обединенията за общ кабинет. Предвид упованието президентът да връчи проучвателния мандат на ПП-ДБ в идващите дни, а може и часове, той разяснява, че може да няма към този момент време за сериозна проверка на формулата за кабинет с ГЕРБ:

" Николай Денков и Мария Габриел още на следващия ден да се съберат и да проведат един диалог и към този момент да излязат от това безпределно сменяне на формулата и на неизясненост във връзка с какво ГЕРБ биха подкрепили ".

Христо Иванов още веднъж акцентира, че аргументът на ПП-ДБ първи ротационен министър председател да е акад. Денков е, че при положение, че " конституционната промяна се отплесне и тръгне в непредвидена посока ", министър-председателят ще си подаде оставката.

" Конституционната промяна ще е първият и най-съществен тест за този кабинет. Ако той мине през него, тъй че тази промяна да се случи, той може да оцелее и да продължи да работи дълго ", съобщи Иванов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР