Няма опити за обжалване на новите антивирусни мерки. Това заяви

...
Няма опити за обжалване на новите антивирусни мерки. Това заяви
Коментари Харесай

Няма жалби срещу новите антивирусни мерки

Няма опити за обжалване на новите антивирусни ограничения. Това съобщи пред БНР ръководителят на Върховния административен съд (ВАС) Георги Чолаков. Според него обстановката сега е доста по-различна от тази напролет. Тогава, след първото въвеждане на ограничавания във Върховен административен съд са постъпвали по над 100 тъжби дневно, изясни той.

Маски, паркове, обсада

" Категорично не виждам такава активизация, каквато беше през март и април. От тези каузи останаха единици, дори скоро беше оповестено за решение едно от тях ", сподели той. Според него тези каузи ще се бъдат решени в къси периоди.

През пролетта имаше всеобщо подаване на тъжби по разнообразни тематики – задължението за носене на маски,, блокадата на София и други Тъй като са били по една съща тематика, огромна част от жалбите са били обединени. Някои от подателите им обаче по този начин и не са стигнали до съд заради разграничи формалности – жалбите не са били подписани с изискуемия по закон електронен автограф при подаване по имейл, не е била платена държавна такса и така нататък

Причината за липса на тъжби във Върховен административен съд може да и друга. С смяна в закона за здравето отпреди няколко месеца заповедите на здравния министър към този момент се апелират в административните съдилища по места, а освен пред висшата инстанция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР