Няма опасност София да остане без вода заради количеството, което

...
Няма опасност София да остане без вода заради количеството, което
Коментари Харесай

От София за Перник: Няма опасност за водата на столичани, успокоява отново Фандъкова

Няма заплаха София да остане без вода поради количеството, което ще подава към бедстващия Перник, още веднъж успокои кметът Йорданка Фандъкова. Утре се чака общинският съвет да даде " зелена светлина " за екшън проекта на държавното управление.

Снимка: БГНЕС

" Софийска вода " е провела сполучливи проби дали мрежата ще издържи водоподаване и за Перник.

„ Ние да бъдем уверени, че можем да проведем това водно количество, без по никакъв метод да застрашим водоподаването на Перник, сподели Васил Тренев, изпълнителен шеф на " Софийска вода " АД.

Снимка: bTV

Нивото на язовирите " Искър " и " Бели Искър ", които зареждат столицата, се следи непрекъснато.

Относно изненадите и дали може да има такива кметът на столицата сподели:

„ Да, несъмнено, само че значимо е незабавно да се разпознават и незабавно да се реагира “, съобщи Йорданка Фандъкова, кмет на София.
Инж. Грети Стефанова: Квартали на София може да останат без вода, в случай че се черпи от " Бели Искър " за Перник Арх. Борислав Игнатов пък алармира за обири на вода от Рилския тръбопровод, по думите му той е в окаяно положение
Междуверемнно в отрасловите комисии на Общинския съвет обсъждаха проекта.
А от " Демократична България " инспектирали на място положението на част от Рилския тръбопровод, откъдето ще минава водата за Перник.

Видно от фрагментите, снимани от Борислав Игнатов, от оборудването се губи вода.

Снимка: bTV
„ Открих очевидно трасе на тръбата, тя е открита, корозира, от горната страна минават транспортни средства, Борислав Игнатов, общински консултант, " Демократична България ".

„ Ние бяхме длъжни да дадем някаква съответна концепция. Сигурен съм, че тя не е най-хубавата допустима на света, с градивна рецензия да стане ясно още по-добро ", изясни Георги Георгиев, общински консултант, ГЕРБ.

От Българска социалистическа партия пък подлагат на критика, че в плана има въпросителни кой и защо ще заплаща при подаването на вода към Перник.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР