Няма нито план Б, нито алтернатива на ЕС. Самото приближаване

...
Няма нито план Б, нито алтернатива на ЕС. Самото приближаване
Коментари Харесай

Заев: Проблемът с България е смешен, ЕС няма алтернатива

Няма нито проект Б, нито опция на Европейски Съюз. Самото доближаване към Европейски Съюз значи европеизация на. Ние не желаеме да бъдем членове поради самото участие в Европейски Съюз, а поради европеизацията на страната, която ще се реализира посредством отваряне и затваряне на преговорни глави и ще доведем Европа в Северна Македония.
Това сподели министър председателят на районен съд Македония в изявление за МИА по време на срещата на върха на НАТО в Брюксел.
Той съобщи, че си пожелава на 22 юни да няма несъгласие от страна на София и Съветът по общи въпроси на Европейски Съюз да излезе с решение за формален старт на договарянията. Ако въпреки всичко не се стигне до решение, най-малко може да приключат полемиките и да се чака политическо държавно управление в България.
„ На 11 юли имат избори, след което ще се образува политическо държавно управление, което ще продължи и в последна сметка ще откри решение. Това може да бъде направено и през септември, октомври или декември тази година. Важно е жителите да са наясно с действителността, а тя е, че в действителност не сме надалеч, нито казусът е нещо изключително. Аз постоянно споделям, че е комичен, само че казусът е, че няма парламент и няма политическо държавно управление, по тази причина е проблем вземането на решение ”, акцентира министър председателят.
 Заев: Америка гледа на нас като на членка на Европейски Съюз Заев: Америка гледа на нас като на членка на Европейски Съюз
Имахме доста прелестен диалог с президента на Съединени американски щати Джо Байдън и обсъдихме тематики от интерес както на Америка, по този начин и на Европа. И макар...
Той разгласи, че в границите на тези старания до края на тази седмица ще посети София.
Ако не бъде реализирано решение, ще бъде направена стъпка, с помощта на която ще се откри решение с политическото държавно управление.
„ До края на тази седмица ще създадем публично посещаване в София, където с президента Радев, с премиера Стефан Янев и с техните министри ще седнем и ще разгледаме всички детайлности ”, добави Заев.
Той акцентира за следващ път, че не се договаря за македонската еднаквост и език. Очаква Скопие и София да решат всички въпроси, които са част от пътната карта на секторното съдействие сред двете страни, интензитета на съвещанията на комисията и въз основата на португалското предложение, което изрично пази македонския език и еднаквост, да се откри решение, защото то е задоволителна основа за реализиране на стъпка напред.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР