Няма нищо по-хубаво от една вафла, освен две вафли. Особено

...
Няма нищо по-хубаво от една вафла, освен две вафли. Особено
Коментари Харесай

My Motto се завръща

Няма нищо по-хубаво от една вафла, с изключение на две вафли. Особено в случай че са в една опаковка. Почти половината от българите употребяват сладки произведения всеки ден. Това демонстрира социологическо изследване на пазара от предходната година. А съгласно друго изследване на JTN, направено през февруари 2021 година, сладките произведения заемат 12% от месечния бюджет на семействата за хранителни артикули.

Затова и не е изненада, че пазарът на вафлени произведения от година на година пораства, достигайки годишни продажби от 170 млн. лева през 2020 година Това е нарастване близо два пъти спрямо 2010 година, когато е бил 90 млн. лева За съпоставяне - сходни са продажбите и в прилежаща Румъния с население три пъти по-голямо от това на България.

За консуматорите от голяма важност е и видът вафла, която ще изберат измежду богатото многообразие на пазара. Според същото без значение изследване, направено от JTN по отношение на вкусовите желания на българския пазар, към 40% от потребителите си купуват вафли с богат крем от вътрешната страна. Останалите 60%* пък се падат на вафлите със заливка, или по този начин наречените тунквани.

Други фактори при избора, несъмнено, са цената на продукта, отсъствието на консерванти и подсладители, съставките, размерът на опаковката, дизайнът ѝ и още доста, с които производителите би трябвало да се съобразят, с цел да усилят продажбите си и да се наложат на пазара. Не без значение е и пълнежът на самите вафли - от подобен с шоколадов крем, който е най-предпочитаният, до вариации с плодов усет и даже локум.
Това, което най-ясно отличава My Motto от останалите вафли и я прави желана, е прикрито в самата нея - усетът. My Motto e най-богатата на крем вафла на пазара със съответствие 80:20 крем към кори Нестандартната вафла
Голямата конкуренция на българския пазар изисква да си същински новаторски и ексцентричен, когато предлагаш нов артикул, a първото усещане естествено са опаковката и формата. Така през 2010 година на рафтовете в магазините се появява единствената квадратната вафла на пазара - My Мottо, като всяка опаковка от нея съдържа по две късчета вафла.

" През годините " Фикосота Фууд " е станала известна с това, че прави по-различни артикули, залагайки доста и на самата им визия ", споделя Румен Петков, световен шеф маркетинг в компанията. " Винаги сме вярвали, че отличната форма на продукта дава доста по-голяма отличимост в категорията ", прибавя той.

Благодарение на усета, подсилен с добра дистрибуция и реклама, My Motto става една от известните вафли в България. Oще в годината на стартирането ѝ на пазара от нея са продадени 4 млн. бройки, което на процедура е повече от половин вафла на глава от популацията. Първоначално My Motto се появява единствено с един усет, а след това на пазара се оферират и други, което изненадващо не води до растеж на продажбите, а даже противоположното. " Причината е, че когато в някои от магазините най-продаваният усет свърши, притежателите не поръчват от него, до момента в който не се изчерпят и останалите усети, а потребителите търсят тъкмо този привършен артикул. Така се получава един извърнат цикъл, при който, макар че има богато портфолио, продажбите не се повишават ", изяснява Румен Петков.

Впоследствие " Фикосота Фууд " трансформира целите си и взема решение да концентрира налагането на вафлата на непознати пазари. Така сега My Motto се предлага сполучливо в пет усета в 38 страни по целия свят. А триумфът на вафлата по света кара " Фикосота Фууд " да премисли завръщането и налагането ѝ още веднъж в България.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Право 2 Пазари 3 Свят 1 Право 2 Свят 3 Енергетика 1 Пазари 2 Право 3 Енергетика
Това е и повода през април тази година да започва дейна акция за релансиране на марката посредством телевизионна реклама и дистрибуция. Това води до растеж на продажбите със 150% по отношение на предходната година и наличие в над 50% от комерсиалните обекти в страната, през които минава вафлената категория.
150% растеж на продажбите регистрира My Motto от април до момента по отношение на предходната година.
Познаваемостта на продукта измежду потребителите също се усилва от 27% преди акцията до 56% след нея, сочат изследвания на " Фикосота Фууд ".
Вкусът стартира от корите
Това, което най-ясно отличава My Motto от останалите вафли и я прави желана, е прикрито в самата нея - усетът. My Motto e най-богатата на крем вафла на пазара със съответствие 80:20 крем към кори. Кремът е особено аериран, което го прави с мусова консистенция, по-пухкав, лек и прелестен за консумация. Всеки крем се подготвя на място в новия роботизиран цех в Шумен по специфична рецепта, а по-късно се темперира и аерира. Именно това дава чувството за размразяване в устата и детонацията на усети. За изработката му се употребяват същински първични материали като лешници и какао. Уникално за вафлата е и това, че усетът стартира още от корите, в състава на които има какао. За избора на потребителя везните се накланят и от обстоятелството, че за изработката на My Motto се употребява кокосово масло, а не общоприетото за промишлеността палмово.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР