Няма никакво съмнение, че в последните няколко седмици се разрази

...
Няма никакво съмнение, че в последните няколко седмици се разрази
Коментари Харесай

Политолог обясни как ГЕРБ може да измъкне победата при изборите

Няма никакво подозрение, че в последните няколко седмици се развихри цялата предизборна акция. Наблюдава се ерозия в публичната поддръжка за ГЕРБ и лек растеж в поддръжката за „ ИТН “ (ИТН). Това сближава дистанцията сред първите две обединения, разяснява политологът от " Тренд " Димитър Ганев в предаването " Лице в лице " по БТВ.

Той изясни и каква е характерността на двата електората.

„ Твърдият електорат на ГЕРБ се резервира, само че нямат външна страна и няма опция за растеж на гласоподавателите им. При Има Такъв Народ при една по-висока изборна интензивност. Към момента към 2,6 млн. гласоподаватели декларират, че ще гласоподават. При по-ниска интензивност, обаче успеха ще е за ГЕРБ, посочи политологът.

„ Другата конспирация е борбата за 4-то място. Българска социалистическа партия разчитат повече на корав електорат, както е и при ГЕРБ. Протестните партии имат периферен електорат, те ще разчитат на вота от чужбина. Битката за 4-то място няма да бъде решена в България, а от вота в чужбина “, акцентира Ганев. Според него се надценява процентът на гласоподавателите в Турция.

„ Изборите се вземат решение в България и би трябвало да сме наясно с това “, безапелационен е Димитър Ганев.

„ Друга наклонност, която се следи е, че има готовност в групата на колебаещите се, които считат да отидат да гласоподават. Повече от половин милион, дали своят вот на последните избори, са решили да дадат вота си в деня на изборите “, регистрира още Ганев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР