Няма никакво пространство за предоговаряне на споразумението за оттеглянето на

...
Няма никакво пространство за предоговаряне на споразумението за оттеглянето на
Коментари Харесай

Тереза Мей втрещи Юнкер с мераците си за Брекзит!

Няма никакво пространство за предоговаряне на съглашението за отдръпването на Англия от Европейски Съюз. Това съобщи пред Европейския парламент в Страсбург ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Той добави, че е слисан от събитията в последните часове -  поръчките на английския министър председател Тереза Мей, че ще се опита да предоговори изискванията . В края на ноември постигнахме съглашение с английското държавно управление. " Ще беседвам тази вечер с премиера Мей ", добави Юнкер. 

" Сделката, която постигнахме, е най-хубавата и само вероятната. Няма никакво пространство за предоговаряне. Има място за обяснения и тълкувания, само че без преразглеждането на текста, това би трябвало да бъде ясно на всички ", сподели Юнкер.

Той означи, че огромният проблем е така наречен " защитна мрежа " сред Ирландия и Северна Ирландия. Решени сме да създадем всичко допустимо тази мярка да не бъде прилагана, само че е належащо да я предвидим, разясни Юнкер.

Блиц припомня, че  нощес ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че ще включи в дневния ред на съвещанието на европейските държавни и държавни ръководители тази седмица точка, отдадена на въпроса с напускането на Англия. Няма да предоговаряме съглашението , в това число за " защитната мрежа ", само че сме подготвени да обсъдим с какво можем да улесним утвърждението на контракта от английска страна, добави Туск. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР