Няма никакъв повод нашата парламентарна група да бъде в зала

...
Няма никакъв повод нашата парламентарна група да бъде в зала
Коментари Харесай

Спор в НС заради изслушването за доставките и цената на природния газ

Няма никакъв мотив нашата парламентарна група да бъде в зала и да прави кворум. Toва съобщи Десислава Атанасова от ГЕРБ, представена от

"Ние ще бъдем в пленарна зала и 59 депутата ще гласуваме срещу препоръчаното държавно управление ", отговори Атанасова на журналистически въпрос по кое време групата на ГЕРБ-СДС ще влезе в зала.

"Говоря за безпредметното наличие в пленарна зала до гласоподаване на държавно управление, в случай че има такова ", добави Атанасова.

Реакцията на депутатите от ГЕРБ идва, откакто изпълняващият длъжността ръководител на Народното събрание Мирослав Иванов реши да изслушва при закрити врата премиера в оставка Кирил Петков и министъра на енергетиката в оставка Александър Николов по отношение на доставката и цената на природния газ.

Това бе първа точка в програмата на Народното събрание за четвъртък. Изслушването е по предложение на Делян Добрев от парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

"Не желаят да кажат, че газът скача с 32 % за юли, че през август месец ще продължи да нараства с двуцифрени темпове ", съобщи Добрев.

"Вчера стана ясно, че цената на газа ще е 32% по-висока, а газ няма ", съобщи Атанасова.

По-рано депутатите влязоха в спор дали днешното чуване на премиера в оставка Кирил Петков и министъра на енергетиката в оставка Александър Николов да бъде при закрити врата.

В началото на съвещанието краткотрайно изпълняващият длъжността ръководител на Народното събрание Мирослав Иванов заяви, че по отношение на сегашното чуване в секретното деловодство на институцията има импортирани отчети по тематиката.

Той помоли премиера в оставка и министърът на енергетиката в оставка да потвърдят дали тези документи ще бъдат предмет на чуването. След това той се базира на член 44 от правилника на Народното събрание, при който се позволява съвещанието да бъде закрито без това да се подлага на гласоподаване.

"Аз ще помоля всички камери да бъдат изключени и всички външни лица да изоставен залата ", съобщи Иванов.

"Докладвахте материали, постъпили в секретно деловодство, което се намира в другата постройка ", реагира Десислава Атанасова.

"Считате ли, че народните представители могат да се срещнат с тези материали сега, разяснява тя. Aко решите да допуснете сходна неточност, предлагам за отсрочване на чуването, до момента в който депутатите се срещнат със секретните документи ", уточни също Атанасова.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР