Няма нерегламентирано и безконтролно движение на джипове по Седемте рилски

...
Няма нерегламентирано и безконтролно движение на джипове по Седемте рилски
Коментари Харесай

Полицията в Кюстендил: Само на 22 август е имало джипове на Рилските езера

Няма нерегламентирано и безотговорно придвижване на джипове по Седемте рилски езера. Такова е имало за малко в събота, само че обстановката е под цялостен надзор. Това сподели за БНР шефът на регионалната дирекция на полицията в Кюстендил старши комисар Елиан Стамболийски.
Вчера, 22 август, в разнообразни районни уеб сайтове и в обществената мрежа Фейсбук се появиха по какъв начин туристи биват извозвани с джипове по пътя под седалковия въжен превоз - от бариерата при началната станция на лифта до 17-я дирек на седалковия въжен превоз. За всеки клиент се заплаща по 15 лв..
 Проверка на Рилските езера: Джиповете извозват хора, а полиция пази формалния маршрут Проверка на Рилските езера: Джиповете извозват хора, а полиция пази формалния маршрут
Отново опашки на лифта за Рилските езера. Този път те били сутринта и сега се минавало бързо. Въпреки възбраната и сигналите от съб...
" Вчера е имало някакъв интервал, в който са ги изпуснали, другояче по принцип не вървят джиповете. Имаме екип там. До края на сезона сигурно ще останат ", посочи Стамболийски.
Движението на джипове, които повече от 20 години транспортират нерегламентирано туристи и багаж към Седемте рилски езера и печелят добре, е неразрешено от по-миналия четвъртък със заповед на министър Емил Димитров.
Контролът дали има джипове в Национален парк " Рила " е на рейнджърите, които работят там. Извън територията на парка, в по-долната част на трасето, дават отговор горската стража и на полицията. Общината в Сапарева баня няма пълномощия да ги стопира и управлява, съобщи кметът Калин Гелев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР