Няма наследство от Иво. Няма и несметно богатство, оставено от

...
Няма наследство от Иво. Няма и несметно богатство, оставено от
Коментари Харесай

Милионите на Карамански изчезнаха!

Няма завещание от Иво. Няма и изобилно благосъстояние, оставено от него. "
Думите са на брачната половинка на Иво Карамански - Галя Лукановска, която както всяка година, по този начин и тази на 29 ноември ще направи панихида в памет на починалия си обичан мъж. Само след месец, в случай че беше жив, Кръстника щеше да навърши 59 години. Никой не знае какво се е случило с милионите, които би трябвало да има Карамански. Ако са съществували, те или са скрити на такова място, че никой не може да ги открие, или са откраднати, без най-близките му да схванат. Жената на Кръстника е безапелационна, че тя и децата й живеят напълно непретенциозно и не са си и помисляли за несметни благосъстояния.

" Не живеем пищно, дъщерите ни са в частния бизнес, а аз им оказвам помощ ", споделя вдовицата. Тя живее извънредно непретенциозно в апартамент в " Люлин “, който фамилията има още до момента в който Кръстника бе жив. Карамански не се прибираше постоянно в този дом, само че въпреки всичко той бе един от пристаните му. Днес Галя Лукановска заобикаля всемирски събития, даже не кара първокласна кола. Главното й занятие са грижите за семейството. От империята на Карамански не е останало съвсем нищо. Галя е наследила единствено 2-3 от неговите компании, свързани с търговия с разнородни артикули и консултантски услуги. Приживе тя прости на брачна половинка си много провинения и изневери, в това число и съжителството му с някогашната тв водеща Нели Атанасова, от която има наследник, кръстен на негово име.

Освен него Кръстника има три дъщери. Момичетата - Десислава, Ралица и Александра, са от брака му с Галя. Двамата се женят още през 1984 година Това, което най-искрено възмущава околните на Карамански, е, че през годините са писани лъжи за тях. Затова заобикалят диалозите с медиите. Близки на Карамански настояват, че наследството му се е разпиляло. От бизнеса му не е останало съвсем нищо. Все още Галя и двете по-малки дъщери са в фамилното жилище, а най-голямата се омъжи, има и дете. Александра има детективска организация. Тя е най-дейната и предприемчива в фамилията и по темперамент приличала на татко си. Като него била луда глава. Майка й оказва помощ в работата.

" Аз съм един естествен човек, не виждам смисъл да занимавам хората с това по какъв начин пребивавам ", споделя Галя Лукановска. Живеем редови живот като всички българи, душа носим, сърце носим, съвест имаме ", добави тя. Синът Иво е студент в Съединени американски щати, където учи музика и в бъдеще има намерение да се занимава с изкуство. Младежът е и изявен тенисист с ред спортни триумфи у нас. В момента съвместява сполучливо музиката и тениса.

" Събираме се да почетем Карамански всяка година ", споделя близкият до фамилията Марин Маринов. Някои от приятелите на Кръстника към този момент не са измежду живите. " Карамански беше образован, комбинативен, купонджия, мъжага с харизма, когато влезеше в стаята, даже без да каже нещо, ставаше център на внимание ", разказва го Маринов.

" Надявам се след време да заставам на една огромна маса и като остарял британски лорд да споделям: " Това са моите девет дъщери, а това са четиримата ми синове... Много обичам децата ", споделя приживе Карамански. Макар и да не доживя това време, четирите му деца остават неговото завещание.

Нароченият за българския капо ди тути капи е убит пред очите на 13 души в разгара на студентски ваучър в нощта на 20 декември 1998 година във вила на ул. " Горска ела " 22 в столичния кв. " Симеоново ". Екзекуцията му не наподобява на знаковите убийства през 90-те години на предишния век, останали неразкрити. Карамански не е покосен от патрона на незнаен стрелец, прикрит в мрака, а от собствен прочут, който поставя завършек на живота му в припадък на яд и под въздействие на алкохола.

33-годишният предприемач от Дупница Стефан Въжарски убива Карамански с 2 патрона, които се забиват под дясното ухо на боса, написа " България през днешния ден ". Твърде нелепа гибел за умишлен за кръстник на мафията. Въжарски е наказан на пожизнен затвор и сега се намира в единична килия в Софийския затвор.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР