Няма нарушения в ценообразуването на ноемврийските сметки на Топлофикация София.

...
Няма нарушения в ценообразуването на ноемврийските сметки на Топлофикация София.
Коментари Харесай

КЕВР не откри нарушения в сметките за парно в София за ноември

Няма нарушавания в ценообразуването на ноемврийските сметки на " Топлофикация София ". Това демонстрира резултатът от изключителната инспекция на КЕВР, която бе инициирана след медийни изявления. В отчета на регулатора се показва, че на база предоставените данни и документи, включени в инспекцията, сдружението е изпълнило всички законови и нормативни условия при образуване на ноемврийските сметки. 

В рамките на инспекцията от сдружението беше изискана информация по 11 точки, обхващащи всички данни за потреблението на топлинната сила от клиентите през ноември. В няколко поредни точки е посочено, че издадените фактури от " Топлофикация София " дават отговор по размер и наличие на Общите условия и са направени при правилно използване на избраните от КЕВР цени за съответния интервал, допълват от топлофикационното сдружение.

С правенето на ноемврийските сметки и анализиране на изходните данни е била видна повишената консумация на потребителите на топлинна сила за посочения интервал.

Започнала е и разяснителна акция на данните за ползване, консумация и образуване на фактурите на потребителите. В рамките на акцията е била предоставена и сравнителна информация за сегашния и предходните отоплителни сезони. Подробна разяснителна информация за размера на създадената и подадена топлинна сила ще бъде предоставяна ежемесечно на клиентите през отоплителния интервал на 2020 - 2021 година Данните ще дадат опция на клиентите да сравнят потреблението си в сегашния и предходния отоплителен сезон и да възнамеряват разноските си по отношение на изменението на потреблението на топлинна сила, допълват от " Топлофикация София ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР